Home / Tabloidul lui Mendeleev / Clasa muncitoare și E-Classe de la Mercedes

Clasa muncitoare și E-Classe de la Mercedes

Zoom

Lucrurile sunt clare, Liviu Dragnea se bălăcește în românism. A fost zguduit puternic în ultimele zile de frigurile românității și de frica față de străini. Ce fel de președinte ar fi el, dacă ar fi și când va fi? Unul român, a zis mustăciosul. Cum s-a simțit în constum popular, stând ca un penibil în soare, alături de zece mii de români, ca să o pună de un record Guinness Book la stat în picioare în soare? S-a simțit român, s-a simțit mândru că se opune globalismului.

Dar cum s-a simțit Livache când, la Bistrița, două mii de angajați ai firmei Leoni au intrat în grevă, nemulțumiți de noul contract colectiv de muncă? Leoni produce cabluri pentru mașina Mercedes E-Classe.

Cum s-a simțit același Livache atunci când oamenii au fost șantajați să înceteze conflictul de muncă, fiind amenințați că vor fi dați afară?

Cum a reacționat românașul Livache auzind că firma Leoni a primit anul trecut un ajutor de zece milioane de euro de la stat pentru extinderea producției?

Cum s-a simțit Livache auzind că prefectul a zis ceva de genul: “Dom’le, asta e situația, dacă oamenii acceptă ce bani li se oferă, bine, dacă nu, asta e, firma asta o să plece în altă țară”?

Nu, Livache nu a zis nimic, pentru că i-a luat-o înainte Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, care s-a deplasat în prima clipă la Bistrița pentru a afla mai multe despre ce se întâmplă acolo, pentru că două mii de muncitori înseamnă două mii de familii, totuși.

Glumesc, Olguța habar n-are pe ce lume trăiește.

Ce voiam să spun este că nici oportunismul, nici ipocrizia nu îl mișcă pe Livache decât un pas în stânga și un pas în dreapta, dar nu mai mult, pentru că omul era la Năsăud, la Ziua Costumului Popular. Iar de acolo a aterizat direct la RTV și apoi la Antena 3, ca să ne spună cât de român a fost și cum i s-a făcut părul măciucă atunci când era înconjurat de atâtea costume populare românești.

Marș, mă!

(1210 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Da’ cum de nu si-a trimis hamsterul slugoiu’ de la cimicioara? Ca asta ar fi rezolvat imediat, ca doar de la cimicioara vine lumina care calauzeste Universul.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.