Home / Lifestyle / Clubul Eden, un fel de Sînul lui Avraam al hipsterimii bucureștene

Clubul Eden, un fel de Sînul lui Avraam al hipsterimii bucureștene

Zoom

Unde: Pe Calea Victoriei nr. 107, în pivnița Palatului Știrbei, unde-și ținea logofătul Barbu Dimitrie Știrbei vinurile alese pentru înalta societate bucureșteană, care se strîngea la sindrofiile lui. Despre terasa Eden am mai scris și astă-vară, dar acum s-a trecut la indoor, deci e cazul să aflați mai multe despre locul ăsta.

Cum: De Clubul Eden se ocupă aceiași oameni care au avut pe mînă Clubul Modern și Atelierul Mecanic. Știți voi, gașca aia de manageri și arhitecți talentați, care au dat, practic, primul bar mișto de hipsteri din Centrul Vechi. Acum au transformat pivnița cu pereți plini de mucegai negru a palatului într-un club format din două încăperi paralele, plus un hol, o garderobă și o cameră în care se poate juca ping-pong. Mobilierul e minimalist, compus din țevi de aerisire, bar și cîteva mese alcătuite din lăzi de bere și blaturi de lemn.

Cînd: Am băut cîteva pahare de Corcova (11 lei paharul) vinerea trecută, cu o zi înainte de aniversarea de un an a proiectului Discotecă (lansat pe 1 decembrie 2012 în Club Control). La ziua Discotecii n-am ajuns, dar am auzit că invitați au fost lăutarii de la formația Real B din Găești și că vreo 600 de hipsteri au ascultat ironic protomanele de la Azur și Albatros, Generic și Tineret 2000, Îngerii Negri și Șobolanii de la Ploiești, Tomis Junior, Zorile din Galați și Bravo din Brăila. Deci a fost paranghelie la Palat.

Cît: Nu m-am uitat cu atenție la prețuri, dar îmi amintesc vag că un long drink costă în jur de 14 lei, o bere mai răsărită e 9 lei, iar un draught e în jur de 7 lei. Deci nimic neobișnuit pentru un club situat pe Calea Victoriei.

Cine: Dacă aș spune că toți hipsterii din oraș, m-aș repeta și ar fi neadevărat pentru că unii dintre ei au fost în Control sau Gaia, în funcție de buget. Dar bănuiesc că la Discotecă a fost și Cristian Neagoe, întrucît am văzut un filmuleț în care formația Real B îi dedica o melodie.

WC: E un frig de te piși pe tine la budă, dar măcar este hîrtie igienică. Atît în cabinele de toaletă, cît și la chiuvetă. Lux și nebunie în vremurile astea!

(5964 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.