Home / Şoapte / Codruța trage cu amortizor

Codruța trage cu amortizor

Zoom

Încă din luna mai, în cercurile poliției judiciare din DNA se știa că „atacul final la Dragnea” se dă la final de iulie, început de august. Cu un pic de întîrziere, acțiunea pare să fie în grafic, numai că atacului final îi lipsesc probele finale.

În sala hărților de la DNA se aude tot mai intens vocea procurorului-șef și tot mai slab vocea procurorilor de caz. De cînd Coldea nu-și mai pune picioarele pe biroul alocat în instituție și nu mai înmînează procurorilor rechizitorii gata făcute, cu stenograme gata editate pentru presă, nu mai există dosare grele. În cazul Dragnea s-ar fi luat, așadar, hotărîrea să se abordeze subiectul Teldrum, care promitea nu numai percheziții spectaculoase și arestări, dar și lichidarea principalului inamic politic al președintelui Iohannis. Numai că Teldrum era deja un dosar gros, datînd din 2007 și alcătuit din multe NUP-uri. Legea spune că procurorul poate redeschide un NUP doar dacă apar elemente noi. Ei bine, lipsa acestor elemente noi trebuia rezolvată cumva. Și acum, atenție, zic sursele judiciare, a apărut atacul mediatic pe Dragnea. El e noutatea așteptată și trambulina atacului judiciar din iulie-august.

Mai multe canale media – unele arondate SRI, altele mai puțin – au primit informații, resurse și direcții legate de vechile NUP-uri: porci, asfaltări, privatizări suspecte, vînzări de terenuri. N-a lipsit subiectul Brazilia (inedit), unde presupusul hoț părea că și-a transportat averea, n-au lipsit colegii de trupă, deveniți între timp acționari la Teldrum, n-au lipsit afacerile familiei. Au lipsit doar probele, pe care ditamai DNA n-a reușit să le procure. Dosarul a fost, totuși, redeschis, invocîndu-se ca elemente de noutate textele din presă. Dar, cum iulie a trecut și august începea s-o ia repede la vale, punînd în pericol calendarul, DNA a trecut la percheziții.

Ca niciodată pînă acum, DNA a năvălit peste Teldrum și oamenii săi FĂRĂ SĂ-ȘI ANUNȚE CANALELE FIDELE. Nici HotNews, nici ziare.com, nici Digi24 și nici una dintre celelalte goarne n-au fost sesizate. Perchezițiile s-au operat pe șest, aproape pe burtă, și s-au încheiat tiptil-tiptil. Ca și cînd nu erau siguri că vor găsi ceva, ca și cînd nu voiau să se facă de rîs.

Haida-de, percheziții la Teldrum și alde Tăpălagă să nu știe nimic! Ehei, Coldea, Coldea – slăvite fie interceptările tale în veci! Unde ești tu, creatorule de stenograme, unde ești tu, îndrumătorule de dosar? Lasă, dracu’, pensia aia specială și întoarce-te la DNA, căci fără tine anticorupția e la pămînt!

(6014 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.