Home / Epoca fraudala / Complexul Energetic Hunedoara trece prin vremuri de rahat

Complexul Energetic Hunedoara trece prin vremuri de rahat

Zoom

* Băieții de la Complexul Energetic Hunedoara au decis că divizia minieră, precum și punctul de lucru de la electrocentrala Deva trebuie curățite general. Treaba e atît de serioasă încît băile, vestiarele și grupurile sanitare au nevoie de niște servicii în valoare de 690.000 de lei. Și nu doar că serviciile astea de curățenie costă un purcoi întreg de bani, dar ele vor fi efectuate de o firmă de pază, Pantera Guard. Asta pentru că cei de la Pantera Guard, firmă din București, au reușit să cîștige ambele licitații pentru serviciile de curățenie, organizate pe 3 martie. Iar un astfel de contract nu poate însemna decît unul din două lucruri: fie s-a repornit mineritul într-un așa hal încît e nevoie de badigarji ca să curețe budele, fie CEH e într-un mare rahat. Nu neapărat financiar, căci, după cum se vede, există bani.

* Emil Boc vrea să înverzească întreg Clujul, dacă e să ne luăm după ultimul contract pentru furnizarea de material dendrologic, semnat pe 5 martie. Nu mai puțin de 626.000 de lei au fost atribuiți, ca urmare a unei licitații cu un singur participant, firmei Garden Center Grup SRL din Ilfov, pentru produse de pepinieră – arbori, arbuști și așa mai departe – care urmează să fie plantați prin Cluj-Napoca. Evident, faptul că Garden Center Grup este o firmă obișnuită să lucreze cu autoritățile publice, în special cu cele conduse de pedeliști, e o chestiune pur întîmplătoare. Că doar nu-și închipuie cineva că Emil Boc se gîndește și la altceva decît la binele, în special peisajistic, al clujenilor, nu?

* Ne-am obișnuit noi ca băieții de la Romsilva să mai cumpere haine, pantofi și alte obiecte vestimentare de firmă, ba chiar ace de cravată la suta de euroi, dar n-am fi crezut vreodată că oamenii ăștia chiar sînt acoperiți cu documente și toată ziua copiază acte și scot chestii la imprimantă. Dar trebuie că așa stau lucrurile, dacă ne gîndim că Direcția Silvică Suceava a semnat un contract pentru achiziția de tonnere și cartușe de cerneală în valoare de 955.734 de lei plus TVA. Normal, totul s-a petrecut clar și frumos, în cadrul unei licitații la care a participat o singură firmă, Datis Computers SRL din Gura Humorului, care – wow – a și cîștigat contractul. Dacă în cazul tonnerelor e clar la ce vor fi folosite, la prețul ăsta există posibilitatea ca acele cartușe cu cerneală să fie pentru niscaiva arme de vînătoare mai speciale, genul acela cu care se iese la împușcat de bani publici. Doar zicem și noi.

(6042 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.