Home / Lifestyle / Concertul Woodkid, un eveniment absolut disputat

Concertul Woodkid, un eveniment absolut disputat

Zoom

Unde: Joi, 5 decembrie, m-am înghesuit alături de alte mii de oameni într-un hangar de la Romaero Băneasa pentru evenimentul Transformation by Absolut, în cadrul căruia a concertat șarmantul Yoann Lemoine a.k.a. Woodkid. Accesul s-a făcut pe baza unor invitații, iar evenimentul a fost organizat de către niște agenții de evenimente și PR, în nici un caz de vreun mare organizator de concerte. Zic asta ca să ne fie clar tuturor că nu aveam așteptări ca de la Pitchfork Festival. Iar dacă în ceea ce privește vodca, prefer Finlandia, la evenimentele Absolut am mai participat și mi s-au părut foarte mișto. Ba chiar despre cel de la Academia Română, care a avut loc acum două ierni, am scris și în cadrul acestei rubrici.

Cum: La grămadă, cum spuneam, alături de peste șase mii de oameni care fie au primit invitații, fie le-au cîștigat la concursuri. Ba unii chiar le-au cumpărat de la speculanți, cu 120 de lei bucata. Accesul în incinta halei s-a făcut pe o singură intrare, deci s-a cam stat o vreme la coadă. Eu, spre exemplu, am stat vreo 20 de minute, timp suficient încît să observ mai multe gagici venite în rochițe, cu tocuri și fără sutien, deși temperatura era sub 0 grade. Ulterior le-am găsit pe Facebook plîngîndu-se că au înghețat de frig, de parcă organizatorii le promiseseră temperaturi mediteraneene în zona Băneasa, în luna decembrie.

Cine: Vlad Cernea de la Class, celebrul rapper Rimaru de la defuncta formație R.A.C.L.A., Ana Morodan, fashionistă cu blog, și cam toată gașca de manechini hipsteri de la Sarto. Plus niște personaje în trening, care nu păreau neapărat fani Woodkid, ci mai degrabă oportuniști care s-au bucurat la o invitație gratis. Întrucît warm-up-ul a durat vreo patru ore (housăreală absolut plictisitoare), am avut suficient timp să urmăresc pe Facebook saga celor cărora nu li s-a mai permis accesul după ora 23. Oameni importanți din industria muzicală, supărare mare. Pe de altă parte, m-am bucurat că de la un punct încolo nu a mai fost permis accesul, mai ales că înăuntru aerul devenise irespirabil.

WC: Afară, tradiționalele bude ecologice. S-a discutat intens și despre asta și chiar mi se pare de rahat faptul că inginerii care au proiectat hangarele de la Romaero nu s-au gîndit să facă și vreo 20 de bude pentru hipsterii anilor 2000. De asemenea, un alt subiect adus în discuțiile de la țigara de după a fost ăla că exista o singură ieșire de urgență, de mărimea unei uși de apartament. N-am aprofundat subiectul, dar mă gîndesc că fiind vorba de un hangar, în care intrau pe vremuri avioane, trebuie să fi existat și-un perete care se dă la o parte, că doar nu le ansamblau înăuntru ca pe comodele de la IKEA.

(6016 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.