Home / Epoca fraudala / Consiliul Județean Alba bagă sume frumușele în situl Frumoasa

Consiliul Județean Alba bagă sume frumușele în situl Frumoasa

Zoom

* Consiliul Județean Alba, instituție condusă de Ion Dumitrel, unul dintre puținii boși politici pe la urechile căruia încă nu s-a auzit clinchet de cătușe, se ocupă – printre altele – și de niște chestii eco-turistice. Adică au accesat oamenii niște proiecte europene prin care vor să pună în valoare o zonă numită Frumoasa, ce face parte din rețeaua ecologică Natura 2000. Și, dacă tot se numește zona Frumoasa, oamenii lui Dumitrel au fost practic obligați să cheltuiască niște sume frumușele în proiectul ăsta. Au făcut ei niște filmulețe de prezentare, pe cîteva mii de lei, cu care s-au lăudat presei, după care au trecut la fapte mai serioase. Știți voi, dintr-alea despre care lingăii bugetului din presa locală să nu se încumete să scrie. Mai întîi au dat un milion și jumătate de lei pentru un centru de informare și niște panouri publicitare, iar ultima ispravă e un contract de 405.000 de lei plus TVA, bani pentru care SC Giscotop CV SRL din Brașov va oferi Consiliului Județean Alba niște servicii de consultanță în probleme de mediu. Adică vor face ei un plan de management integrat al siturilor, că cei din Consiliu nu le au cu asta. Ei știu să toace banii, mai ales pe ăia europeni, cu care se poartă de zici că-i tipărește Merkel special pentru ei și n-ar fi tot bani publici.

* Pentru că nu știu și ei să asculte, ca tot omul, Radio România Actualități în fiecare zi, cînd zice vocea aia înțepată “deosan santimetrî, gheață la mal”, băieții de la Hidroelectrica au decis să cumpere niște servicii de prognoză săptămînală hidrologică. Așa, de vreo 57.000 de lei – un fel de mizilic la ce bani învîrte compania. Și, normal, au dat banii ăștia în mod direct celor de la Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, că doar cine altcineva să le transmită respectivele progoze? Și, ca să fie bine, Hidroelectrica a cumpărat și niște servicii de curățenie, de doar 15.500 de lei. Prin negociere directă, de la Petroescu Petrovidan SRL, pe motiv că, wow, serviciile nu pot fi furnizate decît de acel SRL, din motive de “drepturi de exclusivitate”. He-he.

* Deși n-au nimerit cele şase numere norocoase, badigarjii nemțeni de la Grup Est Security, firmă controlată de afaceristul Dan Misăilă, au cîștigat nu mai puțin de 2,7 milioane de la Loteria Română. Este vorba de un contract valabil 13 luni, prin care Grup Est Security se va ocupa de pază, protecție, monitorizare, ba chiar va și repara aparatura stricată a celor de la Loterie. Sigur, e bun și acest contract pentru cei de la Grup Est Security, deși, dacă ne gîndim la vechile deal-uri pe care le aveau cu Gheorghe Ștefan-Pinalti – pe vremea cînd era liber – ori la reorientarea mai nouă spre Robert Negoiță și la contractul de vreo zece milioane de euroi luat în urmă cu aproape doi ani de la Primăria sectorului 3, banii ăștia de la Loterie sînt, așa, mai degrabă un premiu de categoria a doua, cu doar cinci numere norocoase.

(6045 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.