Home / Fakebook / Corneliu Zelea Codreanu, un personaj transformat de ultranaționaliști, din “Căpitanul”, în “Căpitanul America”

Corneliu Zelea Codreanu, un personaj transformat de ultranaționaliști, din “Căpitanul”, în “Căpitanul America”

Zoom

Jurnalul lui Matthew Heimbach (naționalist alb, fan Zelea Codreanu)

1,35 a.m.

M-am îndrăgostit prima oară de Zelea Codreanu și de România acum cîțiva ani, cînd am fost cu nevastă-mea în luna de miere în zona Bran ca să căutăm dovezi palpabile ale vampirilor național-socialiști din timpul celui de-al doilea război mondial. Nu cred c-ar trebui să mire pe nimeni faptul că vampirii au făcut parte încă de la început din dreapta alternativă: sînt foarte albi la față, îi urăsc pe comuniști și pe vremuri obișnuiau să tragă în țeapă emigranți și minorități sexuale. Apropo, am și-un tricou cu Bogdan Diaconu și Brigada “Vlad Țepeș”, dar era la spălat în momentul protestului.

2,32 a.m.

România este un exemplu pentru Statele Unite ale Americii. Uitați-vă la români cum reușesc să țină la respect minoritățile neagră, mexicană și asiatică. Voi știți că n-au nici măcar un negru sau un mexican în Parlament sau în conducerea țării? Asta înseamnă toleranță și diversitate! Dacă ar reuși să nu mai fie atît de comuniști și să renunțe și la femei, România ar fi peste America.

Jurnalul lui Andrei Pleșu (reper)

 1,30 p.m.

Nu-mi vine să cred. Sunt stupefiat. Chiar nu mă așteptam să fiu stupefiat și chestia asta mă lasă perplex. Oare o să-mi revin vreodată? N-aș putea să răspund. Sunt prea stupefiat ca să spun ceva coerent. Oau! Oau!

1,45 p.m.

Din păcate, am uitat ce m-a lăsat perplex prima oară. Dacă mi-aș aminti, poate că ar fi mai ușor să-mi revin. Sunt stupefiat. Chiar nu mă așteptam ca o chestie pe care-o văd la știri să mă lase cu gura căscată. Nu e prima oară când se întâmplă, dar – oau! – acum chiar e o surpriză.

1,50 p.m.

A, gata, mi-am amintit! Nu-mi vine să cred că era atâta lucru. Credeam că-i ceva mai important. Am rămas perplex când mi-am amintit și mi-am dat seama că nu era cu adevărat șocantă chestia care m-a lăsat stupefiat. Deci era vorba de acel june din SUA care purta un tricou cu Zelea Codreanu. E dezgustător și condamnabil ce-a făcut. Eu n-aș îmbrăca niciodată un asemenea tricou. Cum adică L? Am nevoie de un număr mai mare. Plus că nu sunt legionar. Urăsc ideologiile. Mie eclerele îmi plac.

2,30 p.m.

Hai, că m-am pus iar pe picioare. Mi-am recăpătat piuitul, după scurtul moment de stupefacție. De aceea, vreau să-i adresez o întrebare junelui din America. Tinere extremist, de ce adopți de la noi doar non-valorile? De ce, după vizita în România, n-ai rămas cu Cioran și Eliade? Puteai să-ți faci tricouri cu ei, că doar și ei au avut simpatii legionare și au susținut publicistic pogromul evreiesc. Incredibil cât de superficială e tânăra generație! Am rămas perplex.

(6014 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.