Craiovele

Zoom

Să fii fan al unei echipe din Craiova e cumva ridicol. Fac mișto de tine colegii la muncă, iar dacă nu ai muncă, o să-ți zică cei din familie: "Ce, bă, ai fost și tu dezafiliat?". Hi-hi-hi, ha-ha-ha, doi ani fără fotbal! Dar a venit fotbalul. Și a venit degeaba.

Îți e foarte greu să afli ceva din ce se întîmplă la cele două echipe: FCU și SCU. FCU, echipa lui Mititelu, dispune de două site-uri: editie.ro și fcuniversitatea.ro. Ambele, altfel foarte oficiale, păstrează o tăcere de mormînt asupra lotului echipei, asupra pregătirii sau a planurilor de viitor, asupra posibilelor transferuri, nici o vorbă de la vreo conferință de presă. Deci, mucles.

Pur și simplu, aștepți la meci să vezi dacă apar jucătorii pe teren. Dacă apar, înseamnă că echipa mai există.

Fcuniversitatea.ro, site-ul echipei deci, nu are clasament, nu are rezultatele jocurilor de pînă acum. În schimb, e plin de comunicatele lui Mititelu, ajuns un fel de Hitler în '45. Cînd celălalt site, editie.ro, mai transmite vreun Livetext de la meci, o face nu doar părtinitor, dar și ridicol de succint.

OK, dă-l naibii pe Mititelu, că așa a fost el, un neprofesionist toată viața. În partea cealaltă, la tanti Olguța și la nenea Badea, e același haos, doar că mai nou. Să zicem că aici speranța e încă în perioada de probe. Csuc.ro, site-ul oficial al Cubului Sportiv UC, a început promițător și s-a stins ca marile talente de cartier ale fotbalului craiovean. Sub aparența de "profi, nene" se ascunde aceeași lapidaritate secretoasă.

Liga2.ro e un fel de-a fi și el prin online. Mai exact, un fel de-a fi nimic. Ca exemplu: scorurile, în timpul meciurilor, se actualizează pe el cam la o jumătate de oră după evenimentul cu pricina. De obicei gol, căci alte "detalii" nu prea primești.

Una peste alta, ce vreau să zic este că, din punctul meu de vedere, Craiova are mai puțin de o echipă în momentul de față, iar dacă iau în calcul și prestația echipelor din meciul direct, cam nici una.

(1165 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.