Home / Minireportaj / Crede și nu semăna

Crede și nu semăna

Zoom

Am fost la mormântul lui Ceaușescu pe 26 ianuarie, dar, pe lângă o comemorare, am mai găsit ceva: oameni care seamănă cu alți oameni. Părea o convenție secretă a persoanelor care arată ca niște politicieni români și care s-au întâlnit ca să pună la cale o lovitură de stat a sosiilor. Poate că s-a întâmplat asta deja. Poate că suntem conduși nu de Iohannis, Dragnea, Tăriceanu și Viorica Dăncilă, ci de niște oameni care seamănă cu ei și care au preluat puterea bazându-se pe confuzie și pe coincidența unor trăsături fizice.

Printre participanții la comemorare era un bătrân care seamănă cu Gigi Becali. Retras, discret, afișând siguranța de sine a celui care știe că seamănă cu un milionar celebru și că nimeni nu-i poate lua asta, sosia lui Gigi era o mică vedetă a comemorării. Asemănarea era așa de evidentă încât sosia lui Ponta mi-a spus că omul ăla arată ca Gigi nu pentru că eu n-aș fi observat altfel asemănarea, ci probabil ca să nu cred că e chiar Gigi Becali.

Și totuși, era ceva ce-i deosebea. Sosia era mult mai în vârstă decât originalul. Avea vreo 70-80 de ani, deci un Gigi Becali mai cărunt și mai fragil fizic, un latifundiar din Pipera pe care trecerea anilor l-a înțelepțit și l-a făcut mai cerebral, un finanțator al Stelei căruia vârsta i-a mai tăiat din temperamentul vulcanic.

Chestia asta m-a frapat. În primul rând, pentru că mi-e tot mai greu să cred că Gigi Becali ar putea să fie vreodată un om bătrân, care să se poarte ca un om bătrân, să se plângă de șale, să meargă aplecat și să vorbească cu o voce stinsă. M-am gândit că Becali ar putea apărea așa doar ca un vicleșug, ca să iasă mai repede din pușcărie. Apoi, mi-am dat seama ce tragedie e să fii sosia unuia mai tânăr ca tine. Omul ăla de la comemorarea lui Ceaușescu a umblat prin lume zeci de ani cu figura aia, fără să știe că împarte trăsăturile feței cu un milionar excentric și agresiv, care-și trăiește anonimatul undeva în Pipera pentru că televiziunile nu l-au făcut încă celebru.

(1477 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.