Home / Minireportaj / Cronica unei ascensiuni anunțate

Cronica unei ascensiuni anunțate

Zoom

Iese din lift, cu o tipesă după el, și lasă amândoi o dâră de parfum în urmă. Aproape că nu se mai simte deloc mirosul câinelui ce doarme în scara noastră de bloc de astă-iarnă. Personajul nu mai locuiește la noi în bloc de ani buni, de când e-n bani și-n cârdășie cu politica, dar mai trage pe-aici din când în când. Să-și viziteze părinții, să mănânce și el o mâncare caldă, o sarma.

De la tac-su am aflat recent, cu toții, cât de bine s-a ajuns ăsta mic. Înțeleg că este consilier al unui mare om în statul nostru. Nu spui ține, persoană însemnată.

Și nici nu mă miră succesul lui. Că io am calitatea memoriei și mi-l aduc aminte de când eram mici. Și n-am să uit cum avea mega-trombon la el de când o-nghesuia pe mama cu câte-un compliment, pe unde-o prindea. Fie la lift, fie în drum spre ghenă, indiferent de ocazie, nu se dădea-n lături și, hop, îi trântea și-un compliment. „Ce bine vă stă părul, doamnă. Ce culoare inspirată.” Limbricoteli. Limbisme. Din astea-uri. Vedeți? La numai nouă anișori, avea toate înzestrările succesului. Aptitudini politicoase. Și chiar avea trecere. Îl plăceau toate doamnele, toate. Nu-i dădea nimeni cu trombostop.

Și tot așa n-am să uit cum se făcuse el de vârsta liceului și umbla prin bloc să strângă semnături, să băgăm Internet. Că cică „babele alea proaste” de pe scară nu voiau să plătească pentru Internet. Mi-a zis că, dacă strângem nu-ș’ câte semnături, „le aratăm noi hoaștelor”. Ce e ăsta dacă nu lobby și exercițiu democratic în toată deplinătatea lui?

Și-acum îi învață pe alții. Consilier la nivel înalt. Nu spui ține, persoană însemnată.

Așa se face treaba. În sfârșit, ai cu ține. Pentru că ține.

(55 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.