Home / Şoapte / Cum faci ca centenarul să fie pentru cine și l-a pregătit

Cum faci ca centenarul să fie pentru cine și l-a pregătit

Zoom

Cînd a ajuns președinte, K.W. Iohannis a avut trei străfulgerări de natură aproape divină: armata trebuie să aibă un buget de 2% din PIB ca să poată sparge banii pe armament; în 2018 se împlinesc 100 de ani de la unirea din 1918; dacă e cuminte, mai primește încă un mandat de președinte, în 2019.

Chestia cu 2% pentru armată a fost rezolvată rapid, în primele zile ale lui 2015, după prima descălecare din Florida. Iar în vederea celei de-a treia revelații era nevoie, cumva, de folosirea la maximum a celei de-a doua. Așa că, din februarie-martie 2015, președintele a început să organizeze, nemțește, paranghelia numită centenar. Cînd a fost și lovit de noroc și s-a trezit cu guvern tehnocrat, a zis că Dumnezeul caselor îi zîmbește binevoitor, iar “Centanarul” a devenit o prioritate și pentru Cioloș. Acesta a mers chiar mai departe și și-a botezat protopartidul “România 100”, ca să fie clar la ce face aluzie.

Și cum calea era deschisă de către tehnocrați, PSD-ul a profitat și a mers mai departe, încercînd să scoată cît mai mulți bani de la buget sub pretextul marii sărbători naționale. Bani care, de fapt, se vor duce înspre pregătirea campaniei pentru prezidențialele din 2019. Acum, însă, problema e că banii au ajuns la mîna lui Felix Rache, bun amic și consilier al lui Tudose. Și cum Tudose nu prea ar dirija acești bani înspre campania lui Dragnea și nici spre cea a lui Firea, întrebarea pe care și-o pun  mulți pesediști este dacă Rache va asculta vocea prietenului său, pe cea a partidului sau pe cea a banilor înșiși. Dar la această întrebare va răspunde doar DNA. Destul de curînd, arătînd nu atît adevărul și viața, cît calea.

(6042 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.