Home / Actual / Ancheta / Investigații / Cum nu lucrezi la ANIF, lucrezi pentru ANIF

Cum nu lucrezi la ANIF, lucrezi pentru ANIF

Zoom

Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare e un fel de instituție care face aproape orice, însă mai puțin partea de îmbunătățiri funciare. De regulă, instituția asta toacă banii statului pe servicii de pază a ceea ce a mai rămas din sistemul de îmbunătățiri funciare realizat înainte de retragerea aureliană și edificat în Epoca de Aur. Din cînd în cînd, însă, mai apare și cîte o cheltuială care se pliază pe obiectul de activitate, cum e milionul de lei cheltuit în urmă cu puțin mai bine de o săptămînă, pentru niște servicii de proiectare. Pentru niște actualizări ale unor studii de teren, niște documentații necesare obținerii avizelor legale, verificări tehnice ale proiectelor, asistență tehnică și ce mai e necesar la “obiectivele de investiții” ale agenției, ca să fim mai exacți. Oamenii au organizat chiar și o licitație pentru serviciile astea, pentru fiecare dintre cele trei loturi în care a fost împărțit contractul. Apoi au decis ca ceva mai bine de jumătate de milion să ajungă la SNC Mărăcine Nicolae. Care Mărăcine Nicolae e un băiat de treabă, consilier județean PNL Botoșani, fost candidat prin 2008 la Senat și, deloc surprinzător, fost director al ANIF Botoșani. Și care acum, că nu mai e director, post din care abia dacă lua mia de euroi, încasează suta de mii pentru niște proiecte, evaluări și eterna consultanță. Ah, și v-am zis oare că omul e implicat și în dosarul lui George Scutaru, fiind denunțat de un martor pentru că ar fi cerut bani pentru campania electorală de la firmele cu care ANIF avea contracte? Or, te pomenești că s-o fi strîns singur cu ușa, să-și doneze bani la partid, că doar chiar firma lui e una dintre cele care iau bani de la ANIF…

În plus, pe lîngă firma asta vopsită politic, în urma licitației au mai primit bani alte două firme, Naco Express SRL și Aquaproiect SA din București, despre ale cărei aventuri prin hățișul contractelor cu bani publici s-a mai tot scris. Orișicum, una peste alta, poate că e cazul ca acronimul ANIF să fie citit ca Agenția Națională de Îmbunătățiri Financiare. Îmbunătățiri financiare ale firmelor prietene, evident.

(460 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.