Home / Scriitori / Cum s-a făcut Dragnea vizir de taină

Cum s-a făcut Dragnea vizir de taină

Zoom

Acum, dacă i-a propus-o Dragnea pe tătăroaica Sevil Shhaideh de prim-ministru, s-o mai fi luminat și Klaus Iohannis la față, că una-două se legau pesediștii de el că e minoritar și nu știe ce e în sufletul românilor adevărați. Nu m-aș mira să-l fi întrebat Iohannis pe Dragnea dacă nu cumva face mișto de el cu propunerea asta sau îi întinde vreo capcană, ca să ajungă românii verzi la concluzia că neamțul, după ce-a ajuns președinte, unge o minoritară la conducerea Guvernului.

Nu se știe ce-au discutat cei doi despre propunerea lui Dragnea, dar șeful PSD, care nu-l scotea din Julien pe Cioloș și pe Iohannis din Werner, cînd l-a întrebat un ziarist ce i-a venit cu musulmanca, s-a zbîrlit la reprezentantul presei: „Adică doamna Shhaideh nu e cetățean român?”. De-ai fi zis că, în campanie, Dragnea n-a putut să doarmă de grija minorităților.

Și mai tare a fost însă Băsescu, cel care pînă de curînd nu voia să audă de proiectul moscheii și l-a ușuit pe muftiul comunității turco-tătare din cauza asta. De unde la început zicea că n-a auzit de doamna Shhaideh, Băsescu a întors-o. A dat telefon la Constanța să afle ce hram poartă propusa lui Dragnea și a sfătuit-o, după ce a aflat el de la cine o fi aflat că Sevil are o reputație impecabilă, să nu se încurce cu Dragnea, fiindcă teleormăneanul vrea s-o folosească.

Distinsa tătăroaică e nepoata istoricului Kemal Karpat, cel care a fost consultantul a doi președinți americani și era considerat un cucuzel al turcologilor la Ankara, așa că, în privința asta, are spatele asigurat. Numai că pe la Constanța, pe acolo, a avut de-a face și cu Nicușor Constantinescu, chestie pe care unii s-au grăbit să i-o amintească, așa, ca să-i dea cu sîc din Isarlîk.

Nu știm însă ce părere are Sebastian Ghiță despre această numire, cel care cînta împleticit rău după alegeri „Noi sîntem români“, căci a dispărut de cîteva zile. Se zice că Ghiță s-ar fi oploșit pe-un mal al Bosforului, unde s-ar fi dus să contemple Edikule, închisoarea celor șapte turnuri, să-și facă curaj la vreun caz de ceva.

Altminteri, căuzașii pesediști s-au luat de gînduri cu Dragnea, să nu fi pățit ceva de necaz că nu s-a putut propune premier și-atunci s-a chitit să se facă vizir de taină, scoțînd-o în față de Shhaideh.

(1387 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.