Home / Epoca fraudala / Curățenia în imobilele RAPPS costă doar trei milioane de lei

Curățenia în imobilele RAPPS costă doar trei milioane de lei

Zoom

* Regia Autonomă Administrarea Patrimoniului și Protocolului de Stat administrează în București o sumedenie de clădiri. Ceea ce este interesant însă e că, dacă în ce privește prețul cu care RAAPPS le închiriază e unul decent spre mic, iar uneori chiar ridicol, în ce privește banii pe care-i cheltuiește cu clădirile astea nu există limită. Numai curățenia ce se va face în toate spațiile astea va costa regia ceva mai bine de 3,2 milioane de lei. Desigur, e vorba de un contract valabil 24 de luni, iar serviciile vor fi prestate, ca urmare a cîștigării licitației organizate pe 26 februarie, de SC Eurototal Comp SRL. Acum, că firma deținută de soții Octavian Daniel și Mihaela Tița e una obișnuită a banului public și a contractelor cu statul, e mai puțin important. Pînă la urmă, dacă tot n-au prins, anul trecut, contractul de deratizare, de 8,5 milioane, cu Administrația Cimitirelor București, că le-a luat-o Romprest-ul înainte, sînt bune și astea trei milioane de la RAAPPS.

* Pentru că numai mîine nu-i poimîine, iar turiștii care vor vrea să ajungă prin august la mare se vor îmbarca deja, prin mai, în garniturile CFR, distinșii domni din conducerea filialei Constanța a CFR au decis că e timpul pentru o mică curățenie. Așa, pe ici, pe colo, prin toate locurile pe unde stau șobolani și goange. Prin urmare, două mici contracte, în valoare de 110.000 de lei și 15.000 de lei plus TVA au fost atribuite către Clean Prest Activ din București și Diatours SRL din Bistrița. Sigur că cele două firme vor merge de la București, respectiv Bistrița, pînă în Constanța, unde vor curăța stațiile, magaziile, peroanele și cabinele, e o nimica toată. Doar, cum ziceam, de acum și pînă în august e timp suficient să ajungă la locul de muncă, dacă merg cu trenul.

* Și că tot veni vorba de CFR, în timp ce pentru curățenia, dezinsecția și deratizarea unor spații compania plătește 125.000 de lei, pentru reparația și întreținerea autovehiculelor șefilor CFR, ăia din București, din “centrală”, societatea producătoare de găuri în bugetul statului urmează să plătească fix 380.000 de lei. Căci atît aveau la dispoziție și, să vezi surpriză, tot atît au cerut și băieții de la Star M 98 SRL. Plus TVA, desigur, că doar nu se cade să fii șef de ditamai compania și să coste întreținerea parcului auto sub suta de mii de euroi. Așa cum nu se cade nici să mergi cu CFR, în alte circumstanțe decît acelea în care vrei să faci excursii în timp.

(6045 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Super !

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.