Home / Șut şi ţară / Dacă fotbal vrei, hai cu sufletiștii de prin Liga 3!

Dacă fotbal vrei, hai cu sufletiștii de prin Liga 3!

Zoom

Sînt cîteva știri în oraș, iubito, chiar pentru asta am venit să-ți spun. Pe ecran, de căldură-n oraș, încet, realitățile se recompun.

Caniculele astea de Cuptor ni l-au readus în memorie pe G. Bacovia (asta ca să ne dăm și noi culți), chiar dacă Bacăul, cimitir al tinereții sale, un club de tradiție, este acum pe nicăieri. Da’ stai nițel, că nu-i chiar așa, vom explica. Spre deosebire de poetul atîtor tristeți dezolante, noi, cronicari vîrîți în proza vieții, am descoperit cîteva vești vesele, apte să ne stimuleze optimismul, gîndirea pozitivă, ba chiar și amuzamentul. Mai la caterincă, dacă mă-nțelegi…

În primul rînd, prima veste bună, am bătut Brazilia la rugby, e adevărat: 56-5. Între timp, la Cupa Confederațiilor, inimoșii fotbaliști din Noua Zeelandă plecau acasă cu 0 puncte după trei meciuri. Ne-am și gîndit: în emisfera australă, Brazilia și Noua Zeelandă sînt fix pe dos. În Brazilia, mai toți băieții știu fotbal – la rugby ajung malacii neîndemînatici care nu le au deloc cu mingea. În Noua Zeelandă e taman invers – pe aschilambicii care habar n-au cu ce se halește un placaj, o grămadă, nenicule, îi trimit, ca pe niște copii prea firavi, la fotbal. Ceea ce nouă ne convine. Dacă puterile astea sudice și-ar conjuga eforturile și abilitățile, ar fi de neînvins. Pe cînd așa, știindu-le dezbinate, avem speranțe reale. Dacă am zdrobit Brazilia la rugby, păi atunci putem să batem și Noua Zeelandă la fotbal!

Pe urmă, ne-a mai plăcut și transferul lui Teixeira la FCSB. Se reface astfel glorioasa tripletă Teixeira-Budescu-Alibec, de la Astra Giurgiu. După atîtea cumpărături din ograda giurgiuveană (șapte!), nea Gigi ar putea să-și zică Ioan Niculae și să susțină: FCSB = Steaua, dar egal și Astra. Ce, Steaua nu e astru? Hai, c-am glumit cu voi, hahalerelor! Cu lotul ăsta de Champions League, mai corect ar fi ca antrenorul recent instalat să se numească Nicolae Șumi Dică.

Dar mai ales ne-a bucurat că, în uichendul ăsta canicular, niște cluburi de tradiție au promovat in corpore. Și n-au promovat oricum, ci alături de mii și mii de suporteri sufletiști. Petrolul, Oțelul, Farul, U. Cluj au ajuns deja în Liga 3. Și ăia de la AFC Rapid – într-a patra. Hai, băieți, hai, că se poate! Atașamentul ăsta al fanilor pentru echipele lor de corazon (nebunesc pentru necunoscători), nouă ne zice că s-ar mai putea construi ceva, cu entuziasm și răbdare, de la firul ierbii. Fotbalul superior joacă deocamdată în ligi inferioare.

Așa că, băi, Gigi Bacovia, ne lași? Sînt cîțiva morți în oraș, iubitule, nu trebuie să tot spui. Da’ uite că Fenomenul rămîne viu. Și-ncet, pe stadioane, în orașe, galeriile se recompun…

 

(304 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.