Home / Anticrizul / Dacă nu vine Mahomed la munte, măcar telegondola

Dacă nu vine Mahomed la munte, măcar telegondola

Zoom

V-ați simțit vreodată lipsiți de direcție? Ați simțit vreodată că nu vă găsiți drumul în viață și că, în vreun fel, v-ați pierdut sensul? Da, li se întâmplă multora, dar ia să vă spun ceva ca să vă mai liniștiți: nu sunteți singuri pe lume. În nici un caz. Sunt foarte mulți oameni care tocmai acum, în acest moment în care dumneavoastră citiți, simt aceleași lucruri. Zeci de milioane. Și pe lângă zecile astea de milioane am găsit și o telegondolă care suferă exact din cauza asta. E la Vulcan, în județul Hunedoara, sărăcuța. Și la ea, tratamentul costa și foarte mult.

În urmă cu șase ani, în plină febră a protestelor (săru’ mâna, doamnă Udrea, ce mai faceți, tot cu sfinții și Teologia?), se scoseseră lopețile și cupela de excavator ca să se mute banii publici de la bugete la investiții în turism. Aveai în administrare un petic de pământ cât de cât drept? Jap, un centru de informare turistică. Aveai ceva dâmb prin curte? Hop, o stațiune montană de schi. Evident, localitatea Vulcan, din Hunedoara, nu a scăpat. Acolo, ce-i drept, există o pârtie de schi, în măsura în care stațiune de schi e și un deal din parc. Eh, și pentru că cererea turistică era foarte-foarte mare și se îmbulzea lumea la schi în Vulcan, s-a făcut o telegondolă.

Investiția a costat, la acea vreme, 33 de milioane de lei, bani veniți de la atât de darnicul, la vremea aceea, Minister al Turismului. În zona spre care duce telegondola nu există nimic, cu excepția oxigenului și a zăpezii, în iernile cât de cât grele. Adică absolut nimic din ce l-ar face pe un turist să își dorească un sejur sau măcar un week-end în această zonă. Evident, unitățile comerciale nu au venit nu de idioți ce sunt oamenii de afaceri, ci pentru că nu există utilități acolo unde merge telegondola. De șase ani nu s-a făcut nimic acolo pentru a exista apă curentă, canalizare și de-astea, de-ale casei. Nimic, nene.

Dar, hei, să nu disperăm. OK, poate nu se ocupă Primăria, dar poate într-o bună zi se întâlnesc Apa Curentă, Gazul și Canalizarea și se decid să meargă într-un sejur la Vulcan. Păi, asta e cam singura variantă. Altceva nu văd.

(111 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.