Home / Raport despre starea ficţiunii / Dacii au fost primii care-și ridicau ștergătoarele la mașini atunci cînd era frig

Dacii au fost primii care-și ridicau ștergătoarele la mașini atunci cînd era frig

Zoom

Descoperire șocantă a cercetătorilor de la Universitatea “Boroș-Boroboș” din Cluj, care susțin că au identificat pe raza județului Buzău un sit arheologic care dă peste cap tot ce știam despre civilizația umană. Mai precis, arheologii spun că au descoperit rămășițele unui car dacic cu ștergătoarele ridicate, semn clar că dacii au fost prima civilizație din Antichitate care-și ridica ștergătoarele atunci cînd era frig, și nu mayașii, așa cum se credea pînă acum.

“Această descoperire ne onorează pe toți. Cel mai probabil e vorba de un războinic dac care, ignorînd codul roșu de viscol, s-a avîntat la drum și și-a abandonat mașina pe autostradă, nu înainte însă de a-i ridica ștergătoarele ca să le protejeze lama. Oricum, în caz ca nu știați, dacii au construit și prima autostradă”, spune Grigore Frunda, cercetător principal și șeful șantierului. „Faptul că dacii ajunseseră atît de avansați încît își ridicau ștergătoarele ne arată că ei prețuiau carele mai mult decît pe oameni, o trăsătură întîlnită doar la marile civilizații.”

Pe lîngă ștergătoarele ridicate, arheologii au mai descoperit și că războinicul dac avea cauciucuri de vară și foarte multe icoane ale Sfîntului Zamolxie Boca, un alt semn de mare civilizație care nu l-a ajutat însă foarte tare la momentul decisiv.

(500 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Da, poate ca Zamolxie Boca nu i-o fi ajutat pe stramosii nostri, dar iata ca urmasul lui ii ajuta pe urmasii dacilor, ajutindu-i sa ajunga la Italica si sa se bucure de tezaurul dacic capturat de romani.

  2. Toate bune și frumoase până la urmă: icoanele NU sunt semn de civilizație ci de involuție a gândirii

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Etichete: ,