Home / Şoapte / Daniel Constantin se mai zbuciumă puțin

Daniel Constantin se mai zbuciumă puțin

Zoom

Daniel Constantin a primit o nouă misiune. Pe umerii lui apasă nu doar epoleții, ci și ruperea ALDE. E a treia rupere prin care trece Daniel Constantin, după ruperea PC, ruperea USL și tentativa de rupere a victoriei PSD-ALDE din iunie. Toate cele trei proiecte de rupere poartă semnătura de coautor a lui Victor Ponta, inspiratorul politic din umbră și tovarășul de hărțuială tactică al lui Daniel. Ar mai putea fi adăugată la numărătoare și ruperea contractului de împrumut prin care Dan Voiculescu îi înmîna cei aproape 300.000 de euro de care Constantin a uitat, în speranța că Varanul va lua bulău pe viață, dar aici meciul încă se joacă.

În ALDE, ca, de altfel, în toate partidele pe unde a umblat, Daniel Constantin nu e mai vizibil decît aerul. E un obiect biologic transparent care nu reține privirea, nu se întipărește pe auz sau în memorie. E nimeni cu acte, deci e infiltrabilul perfect.

La momentul la care vorbim, Daniel Constantin contestă în instanță fuziunea între PC și Partidul Liberal Conservator al lui Tăriceanu. A încercat, mai înainte, de toate: să-l debarce pe Tăriceanu, să amîne congresul, să plece cu niște oameni din ALDE. Dar nu i-a ieșit. Așa că acum, după ce colegii l-au dat de-a dura pe scări, opune rezistență birocratică.

Povestea lui Daniel Constantin ca făptură șantajabilă începe cu niște șpăgi la APIA și continuă cu altele la Ministerul Agriculturii. Profilul său de unealtă în ALDE e simetric și proporțional cu al prietenului său din PSD. Dacă la rădăcina lui Dragnea se sapă cu Victor Ponta, la Tăriceanu se va săpa cu Daniel Constantin. Asta pe lîngă atacul judiciar, care-și urmează calea nesmintit și speră să-i scoată din joc înainte ca partidele să le fie distruse.

Dacă Daniel ar obține anularea fuziunii PC-PLR, ALDE s-ar duce legal pe copcă și, odată cu ea, și majoritatea PSD-ALDE. Dacă nu, Constantin va trece, probabil, la planul următor: zgîrierea mașinii lui Tăriceanu.

(6042 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.