Home / Tabloidul lui Mendeleev / Daniel și Bușoi încotro?

Daniel și Bușoi încotro?

Zoom

Daniel Constantin… care-i treaba cu Daniel Constantin? La fel ca în cazul Bușoi, Daniel Constantin pare un post, o funcție într-un partid, iar nu un nume de om. E ceva ce pare că trebuie să fie pe-acolo pe undeva, pe lângă ramoliții din politica românească.

Sunt niște tipi care au o prezență goală, dar multă – e ceva nevinovat și neobosit totodată în ei. Ocupă și ei un loc, sunt acolo, par că sprijină, par că susțin, par că aduc un plus, dar nu e deloc adevărat, sunt fantomatici, neglijabili, nu se pun la nici un cântar, sunt chiloții cu care se cântăresc boxerii: se scad, se adună, chiar nu contează.

Apar la televizor, apar în conferințe de presă, sunt acolo, aproape de prima linie, respiră în nasul liderilor, dar nu au nici o consistență, nu spun nimic notabil, nu deranjează cu nimic aerul din jur, nu tulbură nimic în ambient, nu lasă nici o urmă a prezenței lor într-un loc.

Au ceva înduioșător, par abuzați. În antichitate ar fi fost boarfele unor babalâci cu bani. Mă rog, mai mult Daniel Constantin.

Daniel Constantin s-a născut la umbra Varanului, acolo unde nu creștea nimic în afară de greață și unde nu se aventurau decât limbile angajaților. Pare un băiat cuminte, cu bun-simț, și nu l-am văzut niciodată dând frâu liber mozolului pentru șefi. Cel puțin nu în public.

Cristian Bușoi e mat, Daniel Constantin are un fel de transparență. Pare tehnocrat pe lângă Bușoi. Bușoi ai zice că vrea să joace murdar, dar nu-i iese decât ridicol. Pe când Daniel e profund uman, te gândești că vrea să reușească, dar nu a dat decât peste boșorogi care i-au promis Parisul pentru ca apoi să-i cumpere o garsonieră prin Dămăroaia.

E mereu tuns regulamentar, îmbrăcat frumos, după cum se îmbracă oamenii frumos, transpiră când trebuie să vorbească mai mult, pentru că e alergător de cursă scurtă și foarte scurtă: zice că sunt lucruri multe de făcut și că are încredere în parteneri, după care începe să patineze…

(1210 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Corect. Atat de corect ca pare comandat. Ca pe vremuri. Tot de Nutzi?

  2. Exceptionala descrierea celor doi. :)))

    Ar fi o idee sa faceti o rubrica in care saptamanal sa creionati 1-2 politicieni. Ar fi subiecte cel putin pentru vreo 2 ani…Viperele batrane, taratoarele slugarnice din preajma lor, cameleonii transpartinici, bivolii fara gat ce se plimba discret prin mlastina parlamentului, vrabiutzele si pisicutzele cu cariera fulminanta samd

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.