Home / Gadgeta de perete / De ce e malefică securitatea: isecurity.exe

De ce e malefică securitatea: isecurity.exe

Zoom

Ce poate fi mai frumos pentru un navigator obișnuit decît să-i crape browser-ul și să-și vadă Desktop-ul invadat de următorul mesaj: “Alertă! Firefox.exe/Chrome.exe/orice alt browser.exe a fost infectat de W32.Blaster.Worm! Programul a fost oprit.”

După ce savurați un atac de cord de bun simț, plesniți-vă peste mîna care voia să dea vreun click în fereastra intitulată pompos Internet Security. Nu scanați, nu acceptați propunerile oneroase de update. Teoretic, ele ajută ca frecția la picior de lemn. Practic, nimeni n-a stat să verifice toate variantele, așa că aveți șanse să faceți un update cu malware.

Închideți fereastra și continuați ce făceați mai devreme. Hai c-am glumit, nu puteți face asta. Programul omoară orice orice executabil pe care îl rulați sau ați vrea să rulați: browser, muzică, filme, jocuri sau, în cazuri extreme, chestii legate de muncă. Toate sub aceeași scuză a infecției cu viermele amintit mai devreme (utilizatorii se plîng că povestea e valabilă inclusiv în cazul antivirusului. Nu vă speriați, că oricum e inutil: chiar dacă rămîne în picioare, nu detectează măgăria nici să-l tai).

Pe scurt, că deja am lungit prea mult suspansul: Internet Security este o mizerie de adware al cărei unic scop în viață este să vă convingă să cumpărați varianta pro. V-aș spune că e la fel de proastă ca și aia instalată deja pe computerul dumneavoastră, dar n-are sens. Sîntem români, am trecut de mult peste meschinării de tipul “cumpărăm software”.

Cum scăpați de el:
► Varianta oficială: Start – Run – taskkill.exe /F /IM isecurity.exe. Știu, prima dată nu merge, adware-ul a ucis procesul în fașă. Încercați din nou și din nou, din ce în ce mai repede, trebuie să meargă. Gata? Perfect, mai e puțin: Start-Run-regedit –ștergeți HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\Internet Security

► Varianta testată personal: căutați fișierul “isecurity.exe”. Schimbați-i numele în orice altceva (adică “asd”). Restart (preferabil în Safe mode, dar nu e obligatoriu), ștergeți fișierul. Măturați și regiștrii cum am scris mai sus sau, dacă păcătosul de isecurity nu e acolo, apelați cu încredere la Edit-Find. Ștergeți orice rezultat dubios.

Ați scăpat? Răsuflați ușurat și bucurați-vă din nou de viață pînă la infecția viitoare. Sau instalați-vă linux pentru momentele cînd vă documentați insistent pe site-uri de porn dubios.

(957 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Nu doar pentru momentele de p0rn ii bun linux-ul. N-am mai folosit windows-ul de aproape 10 ani. M-am bagat recent pe un calculator cu Windows 7…si mi-am adus aminte de senzatia cand te cuprinde cufureala…si n-ai nici un WC pe o raza de 2-3 km…
    Adevarat…cu Linux-ul nu mai ai parte de senzatiile tari din Windows…si asta poate sa fie in dezavantaj. Dar daca esti baiat si te casatoresti…la fel…plina de erori si buguri…

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.