Home / Minireportaj / De neamul moldovenilor și al altor șoferi bucureșteni

De neamul moldovenilor și al altor șoferi bucureșteni

Zoom

– A găsit sor-mea soluția! a declamat triumfător amicul în timp ce se așeza la masă.

– Bun, deci nu mai lipsește decît un lingou de plumb și ne-am umplut de bani, comentă sec unul dintre comeseni. Mă și gîndeam că numai țigan zbierînd prin cartier „Fiaaaare vechi!” n-am fost.

– Nu, bă! zdrobi noul venit speranțele de bogație cu o grimasă care lăsa să se ghicească un FGM prietenesc. A găsit soluția la claxoanele țăranilor. Știi că lenea pe ea cît casa, deci nu și-a schimbat buletinul, deci nu și-a schimbat numerele la mașină, deci merge în continuare cu numere de Suceava.

– Deci claxoane?

– Nu, claxoanele sînt pentru că e un șofer infect, dar numerele de Moldova ajută. Și, îmi zice ea, intrase într-o intersecție unde s-a gîndit să-i moară motorul.

– Deci claxoane.

– Deci claxoane și „Hai, băi, moldovene, ai venit la oraș, calc-o!”, a urlat așa, cu simțire de taximetrist.

– Și s-a supărat?

– Nu. S-a dat jos din mașină, s-a dus la scandalagiu, ăla rămăsese ca prostul cu geamul jos, și a început: „Șe-ai, dom’lie, cu mini, nu viezi cî di-abia am vinit aișea, niși nu știu drumu’, aracan di mini șini m-o pus sî pliec di la Sușeava…” După un minut, cocalarul comentator era verde. După încă unul își cerea scuze. În final i-a împins el mașina din intersecție.

– Și soră-ta i-a mulțumit?

– Nu, a ambalat motorul ca tuta și l-a lăsat într-un nor de fum negru. Sau negru era doar el.

(955 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.