Home / Dark side of the baloon / De veghe la mîrlanul cu ocară

De veghe la mîrlanul cu ocară

Zoom

Becali e ca ploaia, ca grindina, ca plăcile tectonice din Vrancea. Nu te-apuci, cînd dă cu piatră, să ieși pe stradă și să vorbești, uitîndu-te în sus: "Păi, e frumos să dai așa, cu piatră, să strici mașinile, să spargi capul oamenilor… măi, cerule, măi!". Ai părea un cretin. Și probabil că ai și fi.

Cînd îi ceri lui Becali o lămurire pentru ceva e ca și cum ți-ai spune în prealabil: "Ia să fiu eu prost acum!".

Cu toate acestea, Becali e și un bun etalon pentru normalitate. Cînd el zice că are bilete la meciul cu Chelsea pentru "gloriile Stelei" (spune "gloriile Stelei" de parcă ar vorbi despre o rasă de cîini), iar ăia, "gloriile", trebuie doar să vină să le ia de la el, că n-are el de unde să știe adresa lor ca să le trimită biletele, asta spune multe, totul, cum se zice.

Primul lucru este că nimeni din club nu a ținut nici un contact cu ăia, cu "gloriile". Că dacă ar fi ținut, ar ști unde să le trimită biletele. Al doilea este că ăștia, "gloriile", nu au mai fost chemați la meciurile Stelei, motiv pentru care nici nu există un protocol anume al invitării lor. Al treilea, cel mai jegos, este că, dacă vrei ceva de la Steaua, te duci la stăpîn și iei din mîna lui. Că el are și, deci, el dă.

Tot ce a zis Becali, invocînd diavolul logicii mîrlanului care a făcut bani și care dispune după cum vrea ciomagul lui de ei, trebuie citit invers și obții exact acea lume normală la care trebuie să te raportezi.

Un șut în cur, binevenit, binemeritat, pentru Argăseală (stai liniștit, Argă, e un pas înainte), ar fi rezolvat totul. Ei bine, nu. Vreți audiență? Păi, nu v-o dau așa, băi, ziariștilor, că nu știu unde stați, veniți la Palat s-o luați!

Publicat în Cațavencii, nr. 9(87), 2013

(1210 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.