Home / Tabloidul lui Mendeleev / Despre mintea lui Tudose: azi o vedem, dar nu e

Despre mintea lui Tudose: azi o vedem, dar nu e

Zoom

Mihai Tudose și-a luat dezinvoltura lui Traian Băsescu și veselia lui Petre Daea. El spune ce crede, cum o făcea Băsescu, și consideră că prin asta e sincer cu noi. Când ești nepregătit, defazat, penibil, când nu ai un minimum de aparat critic, să fii sincer este nu doar nepoliticos, ci de-a dreptul jenant în unele situații. Omul a atins asta la faza cu cardul și a atins cote alarmante odată cu povestea cu FMI-ul. Omul nostru a chemat FMI-ul la o discuție cu el ca să-i spună că e prost, cel puțin prost, ba că mai e și rău. Apoi i-a pus la tren pe cei de la FMI – cam asta se înțelegea din tonul povestirii –, cu misiunea de-a merge la stăpânirea mondială ocultă să comunice că românii, demnii urmași ai dacilor liberi și neatârnați, unici creatori de civilizație, nu mai acceptă toate mizeriile. Mă rog, doar pe cele pe care și le creează ei, din sărăcia lor.

Pe de-o parte, Tudose e tratat cu un zâmbet în colțul gurii, la fel cum e întâmpinat Daea. Pe de altă parte, pare o combinație de monstru căruia i-a fost extirpat organului răului, dar care, păstrând totuși câteva reflexe vag agresive, e numai bun de dus la circ.

Tudose și guvernul lui au reușit marea performanță de a schimba percepția publică din ”Mărim salariile ca nebunii” în ”Nu mai sunt bani de salarii” în doar câteva ore.

La adăpostul creșterii economice a României și-al faptului că se urlă încontinuu că vor crește salariile, fac ca toate celelalte măsuri ale Guvernului să treacă neobservate pentru cei mulți, o măsură dezastruoasă fiind trecerea contribuțiilor sociale și de sănătate de la angajator la angajat.

Ceea ce vreau să spun e că Tudose, la cum gândește, poate la un moment dat să ne zică: dom’le, eu am fost sincer, ați văzut, v-am zis tot, dar dacă voi ați crezut că sunt sănătos la cap, na, am continuat să-mi fac treaba.

(1179 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.