Home / Raport despre starea ficţiunii / Detectiv particular, angajat de Olguța ca să afle ce a citit de pe foi la ONU

Detectiv particular, angajat de Olguța ca să afle ce a citit de pe foi la ONU

Zoom

Un detectiv particular din Caracal a dat peste cazul carierei lui, după ce Lia Olguța Vasilescu l-a angajat să afle ce a citit ea, de fapt, de pe foile pe care le-a avut în față la ședința ONU. Misterul, până acum de nepătruns pentru ministra de la Muncă, ar putea să fie deslușit de ingeniosul detectiv oltean. Nu trebuie decât ca investigatorul să găsească un dicționar englez-român suficient de redutabil, dar și să treacă peste pronunția imposibilă a fostului primar din Bănie.

”Am început deja ancheta”, a povestit detectivul. ”Mai întâi am făcut niște înregistrări ambientale, ca să am într-un fișier audio tot ce-a zis doamna Olguța la întrunirea ONU. E posibil ca aceste înregistrări să conțină indicii importante apropo de ce scria pe foi.”

Lia Olguța Vasilescu se întreabă dacă va afla vreodată ce a citit de pe acele foi sau dacă textul alocuțiunii va rămâne un mister de nepăstruns. ”Mă ia și acum cu fiori când mă gândesc. Cuvintele alea într-o limbă străină deschid o mie de universuri pline de posibilități. Oare ce-am spus? După cum mijea ochii lumea, părea că-i o prostie. Oare am întinat memoria Tribunului? Sau poate, și mai rău, l-am atacat în engleză pe domnul Dragnea? Dacă da, mă va ierta vreodată? Oare dumnealui știe engleză? Era frumos să mă fi învățat și pe mine. Dar, mă rog, se pare că doar unii trebuie să știe programul de guvernare și limba engleză.”

(1512 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.