Home / Raport despre starea ficţiunii / Deținuții care cred că au fost închiși pe nedrept vor fi eliberați

Deținuții care cred că au fost închiși pe nedrept vor fi eliberați

Zoom

Vești bune pentru deținuții din întreaga țară. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că, pentru a decongestiona închisorile, absolut toți infractorii care susțin că au fost închiși pe nedrept, nu-și aduc aminte să fi comis vreo infracțiune sau neagă că ar fi comis infracțiunea vor fi eliberați pe loc, vor fi reabilitați și vor fi reintegrați imediat în societate, în speranța că vor ierta statul român și nu îl vor da în judecată pentru sume exorbitante.

“Penitenciarele gem de oameni închiși pe nedrept sau ca urmare a unor comploturi și înscenări”, spune Toader. “De unde știu asta? Am citit cartea Contele de Monte Cristo. Dumneavoastră știți că omul ăla a fost băgat la bulău pe nedrept de procurorul corupt Villefort și de ticălosul de Danglars? În plus, am fost prin pușcării și am întrebat oamenii în stînga și în dreapta dacă sînt vinovați sau nevinovați. Știți ce mi-au răspus toți? Că sînt nevinovați. Bineînțeles că îi cred pe cuvînt. Ce motiv ar avea cineva aflat după gratii să mintă ca să iasă din închisoare? Absolut nici unul. De-aia îi și eliberăm.”

În continuarea procesului de reabilitare, toți deținuții închiși pe nedrept vor primi pămînt din partea statului și un titlu nobiliar la alegere, însă doar dacă ei cred că merită asta și doar dacă promit că se vor angaja în vendete personale împotriva celor care i-au închis pe nedrept.

(500 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.