Home / Şoapte / Dilema veche

Dilema veche

Zoom

Lupta dintre Kövesi și Dragnea pare că mai are un pic și ajunge în faza fizică. Șefa DNA l-a readus la viață pe denunțătorul Părpălea, mort în dosarul Referendumul, iar șeful PSD a smuls botnița comisiilor parlamentare. Kövesi lucrează cu febrilitate la apropiații lui Dragnea, în timp ce Dragnea pune la punct televizarea audierilor din Parlament.

SRI știe că DNA va cere în curînd urmărirea penală a miniștrilor Carmen Dan, Felix Stroe și Paul Stănescu. Știe, însă, și că Sebastian Ghiță va vorbi printr-o linie nesecurizată cu membrii comisiei Manda și că acest dialog dedicat mărturisirilor va fi transmis în direct. Tocmai de aceea, cînd meciul PSD-DNA tinde să dezgroape ceea ce s-a tot străduit să îngroape serviciul, directorul Hellvig e înfricoșat de consecințe.

Ar vrea, pe de o parte, ca Dragnea să fie afundat cît mai mult în complicații judiciare, pentru ca astfel să primească felicitări de la Cotroceni. Pe de altă parte, un Dragnea radicalizat, asmuțind comisiile pe binom și pe legea de funcționare a SRI, ar putea fi sfîrșitul epocii paradiziace a serviciului, cînd impunitatea și fondurile nelimitate dădeau meseriei de securist un fundal roz.

Nici asaltul pe partea politică nu prea e ce s-a dorit, fiindcă operațiunea „Tudose rupe PSD” n-a avut nici măcar curajul celorlalte două, „Grindeanu se încuie la Guvern” și „Ponta îl dă în gît pe Dragnea”.

Operațiunea de împiedicare a guvernării e singurul motiv de satisfacție la nivelul conducerii țării și a SRI, dar, lăsînd la o parte cele cîteva dosare făcute unor miniștri, reușita ei se datorează, aproape total, nemărginitei prostii a PSD, care insistă să se sugrume cu propria farsă, botezată „program de guvernare”.

Așa că întrebarea „Eu cu cine trădez?”, pe care omul siguranței naționale și-o tot pune în aceste zile, are un singur răspuns: cu toată lumea.

(6013 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. genial!!!! 🙂

  2. Dacă se ajunge la „faza fizica” Dragnea nu va mai putea amâna vizita la stomatolog. Nu ar mai avea cum, ca aia pare ca are pumni de fier si înălțimea necesara.

  3. S-a lasat mustata preventiv

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.