Home / Raport despre starea ficţiunii / Diplomatul rus pe care l-a expulzat România era de fapt o statuie de aur din tezaurul BNR

Diplomatul rus pe care l-a expulzat România era de fapt o statuie de aur din tezaurul BNR

Zoom

Gafă monumentală a Ministerului român de Externe. În loc să expulzeze un diplomat rus, așa cum anunțase inițial, țara noastră a trimis la Moscova din greșeală o statuie foarte realistă de aur luată direct din tezarului Băncii Naționale. Situația e cu atât mai gravă cu cât, nici dacă ar vrea, Rusia n-ar putea să ne returneze prețiosul obiect de patrimoniu. Statuia a fost declarată persona non grata și nu mai are dreptul să intre la noi în țară în următorii douăzeci de ani.

Iar veștile rele nu se opresc aici. După ce Bucureștiul a anunțat că o să expulzeze un diplomat al Moscovei, Rusia a decis să răspundă cu aceeași monedă. Așa se face că un diplomat român de care n-a mai auzit nimeni din MAE până acum, Ivan Sergheevici Popescu, s-a prezentat marți la ministrul Teodor Meleșcanu, spunând că rușii l-au trimis înapoi în România și că ar vrea să ocupe un alt post în diplomație. Îmbrăcat impecabil, într-un costum kaki de camuflaj și cu un elegant Kalașnikov balansat pe umărul stâng, Popescu i-a explicat lui Meleșcanu că-i gata să facă orice pentru țara lui, care începe cu litera R și nu e Rwanda.

Se pare că fostului diplomat român de la Moscova i s-a găsit imediat un post. El se ocupă acum de relația țării noastre cu Bruxelles-ul și, ca dovadă că e un tip proactiv și cu inițiativă, a venit deja cu o propunere: ieșirea României din Uniunea Europeană.

(1510 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. macar de am urma propunerea acestui Popescu … dar nici o sansa cu cozile de topor , fricosii si slugile de care e plina conducerea Romaniei

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Etichete: ,