Home / Media / Doamna cu tocuri de fier

Doamna cu tocuri de fier

Zoom

Cumva, asupra lui Petre Daea am căzut cu toții de acord: da, omul e cel mai mare dăunător din agricultură, peste rozătoare, acarieni sau viermi de pământ, dar ne distrează. Și, până la urmă, ce i-ar mai putea face Daea agriculturii noastre? S-o strice?

De Daea râzi. Ar fi o tragedie ca Daea să-și ia un purtător de cuvânt.

Altfel, Guvernul are purtător de cuvânt, un jurnalist, PSD are purtător de cuvânt, și oameni care se ocupă de comunicare bântuie organigrama fiecărui minister. Liviu Dragnea are însă o mare problemă, de vreo două săptămâni, la Guvern: comunicarea. E acel moment în care “comunicarea” ține loc și de “vorbești ca prostul”, și de “a sărit unul din baie”, și de “l-a luat gura târâș”. Mai exact, la Olguța de la Muncă și la nea Viorel Ștefan de la Finanțe, nu e vorba de proastă comunicare, de o problemă cu comunicarea, ci e o problemă cu ei. Fac bine că o comunică, pentru că astfel ne prindem și noi cu cine avem de-a face. Ei au o problemă de comunicare din partea lui Dragnea, de înțeles, în sensul că oamenii ăștia comunică prostii. Da, corect, însă asta produc, cu asta își ocupă mințile, la asta se pricep.

Nu e o problemă de comunicare când tu, cum vezi niște microfoane, caști gura și începi să-ți povestești toate fanteziile și perversiunile fiscale. Tu fiind Olguța și neavând nici un fel de studii despre finanțe, că Tribunul nu te-a dat când erai mică la cursuri despre taxe, impozite și muncă, ci la gargară și agresivitate. Nu se răcise săraca lege a salarizării, abia ce-i mai îndesa Viorel Ștefan un șomoiog de vată în nas, când s-a trezit Olguța să vorbească despre “gospodării”. Și dacă tot a deschis festivalul lucrurilor despre care n-are habar, Olguța și-a adus aminte că i se pare nedrept cum se dau indemnizațiile de creștere a copiilor. Dar nu nedreptatea e aici problema, ci modul pompieristic în care doamna cu tocuri de fier de la Muncă pune problema: “Eu zic că opt mii de lei pe lună e o sumă rezonabilă”.

Eu zic că nu. Ce facem?

Dar ce lipsă de comunicare e când Dragnea uită de ce naiba se face legea grațierii? Ce lipsă de comunicare în partid e când Dragnea habar nu are ce se întâmplă în comisia juridică? Ce lipsă de comunicare e când Grindeanu nu-l poate întreba pe Tudorel Toader în cât timp dă toate legile dedicate decongestionării pușcăriilor?

Mai bine învins de sistem sau pus în genunchi și tras de urechi, ca Băsescu, decât învins de comunicare în timp ce, seară de seară, debitezi la Antena 3 povești din viitorul luminos.

(1183 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.