Home / Raport despre starea ficţiunii / Dovada că Năstase nu e sexist: a purtat rochie trei luni ca să intre în vestiarul fetelor, la Wimbledon

Dovada că Năstase nu e sexist: a purtat rochie trei luni ca să intre în vestiarul fetelor, la Wimbledon

Zoom

După ce mai multe vedete au sărit să-l apere pe Ilie Năstase în urma scandalului izbucnit în timpul partidei de Fed Cup de la Mamaia, iată că a venit și rîndul celebrului comic american Bill Cosby, bun prieten cu Năstase în anii ’70, să-i ia partea românului. Astfel, potrivit lui Cosby, Năstase nu e în nici un caz sexist, iar comportamentul lui este perfect acceptabil, mai ales atunci cînd e asezonat cu faimoasele sale glume despre femei, negri, chinezi, pitici sau homosexuali.

“Ilie Năstase e acuzat de sexism pe toate canalele media din lume!”, a declarat Cosby. “Iaca, sînt avocatul lui cu o poveste pentru hater-i: În ’75, Ilie s-a dat cu ruj și a purtat rochie timp de trei luni ca să poată intra în vestiarul fetelor de la Wimbledon și să-și poată arăta solidaritatea cu ele în lupta împotriva sexismului. Momentul a rămas în istoria sportului mondial și a fost amintit în interviuri de Margaret Thatcher, Marie Curie sau Maica Tereza. Pentru hater-ii care-l fac praf pe Ilie Năstase!”

Un alt episod care, în viziunea lui Cosby, demonstrează sensibilitatea lui Năstase față de problemele femeilor este un meci din 1977 în care marele tenisman român a jucat fără tricou tocmai pentru a atrage atenția asupra regulilor imbecile de la acea vreme, care le obligau pe jucătoarele de tenis să joace îmbrăcate.

(500 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.