Home / Anticrizul / Drumul spre spații verzi e pavat cu bani europeni

Drumul spre spații verzi e pavat cu bani europeni

Zoom

Dacă autoritățile locale din România fac o treabă de mântuială, așa cum spun de multe ori cârtitorii, dom’le, adevărul e că și noi, oamenii, suntem ceva de groază. Da. Suntem efectiv nebuni când e vorba de orașele în care stăm. Niște fițe de te iau căldurile. Vrem să fie moderne, dar să fie și cu multe zone pietonale, vrem să fie clădiri frumoase, dar să fie și mulți copaci ca să nu ne sufocăm, vrem să fie multe parcuri, dar să avem casele lângă parc… ce mai, pretenții de secol 21, de parcă noi chiar am fi cu țara în secolul ăla. Uite, cum sunt și oamenii din Pitești, cărora Primăria le-a făcut rost de 16 milioane de euro de la UE ca să le modernizeze centrul urbei. Ce-a ieșit? Păi, au promis mai mult spațiu verde, au cumpărat pavele cât pentru șapte hectare și aia a fost. Și acum să vezi figuri pe piteșteni…

Proiectul lui Tudor Pendiuc, fost primar care între timp o arde tot cu DNA-ul în vreo două dosare de corupție, era, evident, o chestie foarte mișto pe hârtie. Că zone recreere, că spații verzi, că parcuri pentru copii, că sănătate. Din astea, care prind la prostime. Ce a ieșit? Zece hectare de verdeață au dispărut, au apărut vreo șapte hectare de parcări și promenade pavate cu dale de beton și cam asta a fost. Și nu, nu poți da vina pe autorități, pentru că nu putea știi Primăria că prin dalele alea de beton nu crește iarbă. Cum să prevezi așa ceva?

În plus, pentru ca să facă în ciudă naturii, Primăria a venit cu ideea unor ghene din stejar. 25 la număr și fiecare, după ce a fost împodobită cu ghirlande luminoase (nu, nu întrebați „de ce?”), a ajuns să coste 9.000 de lei.

Eh, și cică nu e bine. Oamenilor nu le place. Au dale frumoase până la linia orizontului și înapoi, și nu, nu le place. Oameni buni, ce e cu noi? Ne-am stricat de cap? Vrem o țară normală? Hai, să ne revenim puțin, vă rog.

(118 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.