Home / Şoapte / Duelul morții naționale

Duelul morții naționale

Zoom

Ca întotdeauna, după trecerea celor șase luni de la alegeri, România a intrat în campanie electorală. Cele două forțe politice ale țării – PSD și președintele Iohannis – arată grave dureri în cur față de mersul țării și se îngrijesc doar de anul electoral 2019. Vorbim despre europarlamentare și prezidențiale. PSD are de măsurat recunoștința pe care poporul o arată în mod uzual celor care mint, iar Iohannis vrea să continue farsa lucrului bine făcut. Sigur, PSD își face socoteli și pentru Cotroceni, dar nu are, deocamdată, un candidat căruia să-i displacă asfaltul, porcii și țările exotice.

Nimănui nu-i pasă de infrastructură, de spitale, de educație sau de întărirea poziției României în Europa. Nici unuia dintre actori nu-i pasă cu adevărat de Justiție. Și Dragnea, și Iohannis vor să întoarcă subiectele în favoarea lor, indiferent de relevanța pe care o au. Amîndoi își proiectează faptele cu bătaie în 2019.

Amîndoi au vîndut contracte de armament partenerilor euroatlantici fără să vorbească unul cu celălalt, fără să se consulte, urmărind doar smulgerea unui sprijin american, francez, german, italian și olandez. Amîndoi pregătesc referendumuri fără nici o noimă, fără să le pese de inutilitatea și ridicolul acestor situații.

Nici unul nu dă doi bani pe întîrzierea în care se află România și nici unul nu schițează vreun gest de seriozitate în legătură cu viitorul. Armatele lor politice și mediatice trag orbește în tabăra adversă fără să ia în seamă nici costurile naționale, nici decența.

Președintele Iohannis călătorește peste hotare cu mintea aiurea, neîmpovărat de răspunderea unei țări care suferă de marginalism, iar președintele de partid Dragnea folosește bîta Guvernului ca să lovească o economie deja debilă. Țara pare abandonată în mîinile ghinionului ei obișnuit.

Ca planuri de viitor, Iohannis are de gînd să-l aresteze pe Dragnea, iar Dragnea pune la cale izolarea lui Iohannis. Iohannis vrea ca Justiția să rămînă același instrument util făurit de Băsescu, Dragnea vrea să i-l smulgă din mîini. Nici unul, însă, nu se gîndește la Justiție ca la ceva alăturabil termenului „independent”.

Pentru România, vremurile care vin nu aduc nimic nou. Singura ei șansă e ca, fiind ocupați să se sugrume între ei, conducătorii țării să n-o mai împiedice să se descurce singură.

(6014 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.