Home / Cultură / Festival / După roman și film, Dracula a ajuns acum și festival

După roman și film, Dracula a ajuns acum și festival

Zoom

Dacă lumea asta vi se pare plictisitor de normală, iar conspirațiile lui Gheorghe Funar anoste și necredibile, Dracula Film Festival ar putea fi o soluție decentă. Va avea loc în perioada 12-16 octombrie, la Brașov, și, după cum îi arată și numele, e axat pe producțiile horror sau aparținând genurilor înrudite: fantistic, paranormal, SF.

În competiția oficială sunt înscrise șase filme, care concurează pentru trofeul Dracula. Sunt lungmetraje din Serbia, Suedia, Ungaria, Danemarca, Rusia și Marea Britanie, nici unul din România, semn că faianța aia de bucătărie stă bine lipită în perete și nu sfidează, într-o manieră înfricoșătoare, nici o lege a fizicii.

”The Rift” (r. Dejan Zacevic, 2016), primul film SF făcut de sârbi după destrămarea fostei Iugoslavii, urmărește o echipă de agenți care cercetează prăbușirea unui satelit american în estul Serbiei. ”The Man Who Was Thursday” e un thriller paranormal britanic, adaptat după romanul cu același nume de G.K Chesterton. Filmul e despre catolicism, Dumnezeu și grupări secrete de anarhiști, dar se distinge și prin faptul că o găsim în distribuție pe actrița Ana Ularu. Rușii vin cu un lungmetraj paranormal despre o mașină posedată, iar danezii își încearcă norocul cu niște zombie.

Producțiile românești apar doar la categoria scurtmetraj, dar e și ăla un început.

(6017 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.