Home / Gadgeta de perete / EA, Nintendo si Sony bătute de Anonimi în ultimul episod de SOPA-opera

EA, Nintendo si Sony bătute de Anonimi în ultimul episod de SOPA-opera

Zoom

Abia anunţaseră cele trei companii din titlu că susţin SOPA (Stop Online Piracy Act – un proiect de lege cu miros urît de stalinism) şi cîteva scatoalce online le-au întors viziunea cu 180 de grade, de la “hai legiferare!” la “hai liberare de exprimare!”

Mesajul lansat de gaşca veselă Anonymous e clar: “Voi susţineţi legea, noi vă facem praf afacerile online. Nu trebuie să luaţi o decizie pripită, veţi avea tot timpul să vă hotărîţi în timp ce pariaţi pe ordinea în care urmează să vă pice serverele.”


 

E adevărat, avertismentul nu sună foarte prietenos (poate e traducerea de vină). Pe de altă parte, e perfect asortat cu prevederile SOPA, despre care vă invit să citiţi pe larg aici sau aici. Sau, dacă vă e lene, să reţineţi esenţialul: cenzură dupa bunul chef al reclamantului, procedura tîmpită (şi greoaie, în cazul apărării) şi încă o uşiţă prin care activitatea online a utilizatorului obişnuit ar putea fi spionată la liber. Cît despre eficienţa acestei legi, destul să spun că a fost scrisă de un congressman la fel de texan ca şi George W. Bush. Adică e la fel de bună ca şi picăturile de ochi contra SIDA.

(957 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.