Home / Tabloidul lui Mendeleev / Emisiunea-concurs Românii au armament

Emisiunea-concurs Românii au armament

Zoom

Indiscutabil, România a căzut în patima jocurilor cu armament. Legat de arme, tot ce ar trebui să-și permită România ar fi un breloc din ăla care imită un glonț. OK, pierdem războiul, dar nu pierdem cheile.

După avioane, acum achiziționăm și elicoptere de atac de la Bell Helicopters. S-a luat decizia în CSAȚ și imediat s-au făcut diligențele. Nicicând România nu s-a mișcat mai repede ca în perioada asta cu achiziționarea de avioane, de elicoptere, de arme. Dacă vrei să faci o autostradă, mamă, păi te trec toate apele, sunt contestații la caietul de sarcini, la licitații, la toate, dup-aia apare și o familie de gușteri care au vizuina exact pe unde trece autostrada și se oprește totul. La armament, pac-pac, imediat, cum cumpără Gigi jucători la Steaua. Azi se votează în CSAȚ, a doua zi suntem la fabrica de armament cu buzunarele pline de bani.

Semnul nebuniei este însă acela că ne-am apucat noi de construit arme. Dacă cineva își poate imagina așa ceva, România a testat o armă termobarică, orice ar însemna asta. Comunicatul despre această armă termobarică românească a sunat astfel: “Lovitura termobarică pentru aruncătorul de grenade incendiare calibru 3×40 milimetri a fost testată cu succes, astăzi, la Centrul Național de Instruire Întrunită «Getica» de la Cincu de către specialiști ai Centrului de Cercetare Științifică pentru Apărare CBRN și Ecologie, din cadrul Agenției de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare a Ministerului Apărării Naționale. Practic, astăzi a fost testat modelul experimental, iar pentru acest lucru s-a tras asupra a trei obiective, două caroserii de autoturism și o construcție de tip ușor, pentru a vedea care sunt efectele la țintă ale acestui tip de lovituri. Rezultatele acestei testări au fost foarte bune”.

E fabulos! Cine ar fi crezut că în România există Centrul de Cercetare Științifică pentru Apărare CBRN și Ecologie, din cadrul Agenției de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare a Ministerului Apărării Naționale? Te întrebi ce au făcut până acum acești cercetători. Dar mai bine nu te întrebi nimic, pentru că cine știe ce cuie de grenade or fi inventat, mai bine să nu știi.

Cert e că România vrea bătaie. Își ia scule, construiește și ea, a început să-i placă.

(1165 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Stau si ma intreb de ce Ciolos mai e liber, dupa ilegala achizitionare de fregate olandeze ?!

  2. Mai Mihai…ador tot ce scrii, punctele tale de vedere sunt , nu stiu cum sunt, dar mie imi pari ca nimeni altul ! Pacat de talentul tau sa se iroseasca pentru asa personaje , dar pentru noi ,cititorii tai, e …da dependenta!

  3. Parinte lasati vrajeala ca eu stiu cu ce va ocupati, cu rachete cu portavioane

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Etichete: ,