Home / Media / Eroul neamului, Iulian Vlad

Eroul neamului, Iulian Vlad

Zoom

E uimitor cum deasupra minților plutește norul amenințător al ciumei roșii, cum se înnoadă venele pe gâturi de revoltă împotriva comunismului, a trecutului murdar, dar când moare Iulian Vlad, Evenimentul zilei angajează bocitoare, iar Cozmin Gușă dezbracă sacoul de analist politic, cămașa de consultant, maioul de geopolitician pentru a ne arăta tatuajul cu maestrul său: Iulian Vlad.

Pentru cei mai mulți, Iulian Vlad e, cel mult, ”securistul de la Revoluție”. Dar unii nu au fost de acord, acum, la moartea securistului, nici nu această formă benignă de ejectare în uitare a lui Iulian Vlad. Nu, au vrut să-l prezinte ca pe un erou.

La fel cum a fost îngropat Mircea Ionescu Quintus – un turnător, da? – cu onoruri militare.

Cozmin Gușă face parte din acea categorie de oameni care, despre orice ar vorbi, trebuie să aducă vorba despre ei înșiși, trebuie să se înșurubeze și pe ei undeva. Iată cum își face intrarea în scenă Gușă: ”Bună seara. Acum pot să vorbesc mai bine, azi dimineaţă am tot amânat intervenţia la Realitatea pentru a spune câteva cuvinte despre generalul Iulian Vlad. A fost cel mai important mentor al meu şi, practic, anul viitor se împlineau douăzeci de ani de când ne cunoşteam. Stăteam împreună, făceam fel de fel de analize sau discutam despre ale vieţii, şi zâmbea tot timpul pentru că el avea vârsta tatălui meu, care şi el a murit, în anul 2000”. Exact ce ne interesa să auzim despre șeful Securității ceaușiste: a întreținut relații cu Gușă? Și dacă a întreținut, ce fel de relații? S-au protejat oare acești patrioți împotriva trădătorilor de neam și țară?

Doamne, sper ca SRI-ul măcar o dată să fi făcut un lucru bun și înregistrările inestimabilelor dialoguri dintre Iulian Vlad și Cozmin Gușă să existe undeva în arhive. Ce n-aș da să fac un maraton de înțelepciune într-un week-end: să-mi pun Țuțea, apoi Gușă & Vlad.

Simțind mirosul de impostură morală și delir securistic, Dan Andronic și-a făcut imediat apariția: ”Pentru că văd tot felul de spălați pe creier, așa-zis ziariști, care susțin că generalul Iulian Vlad este unicul torționar din Decembrie 1989, de aceea nu merită nici măcar un creștinesc «Dumnezeu să-l odihnească», le dau câteva date concrete, demonstrate istoric (…)”.

Oho, exact la ce ne așteptam din partea sa: o intrare în scenă plină de minciună. Nimeni, dar nimeni nu a zis că ”Iulian Vlad este unicul torționar” și, mai ales, nimeni nu a zis că a fost torționar. Aa, criminal? Asta da, au zis mulți. Dar până și în mintea unuia care a făcut școala tranziției lângă pungile lui Năstase și printre tocurile Elenei Udrea, această distincție ar trebuie să fie limpede.

Dar cel mai bine este să-l lăsăm pe Andronic să-și pună singur diagnosticul: ”Cei care l-au arestat după moartea lui Ceaușescu erau fie agent GRU (ministrul Apărării – generalul Militaru), fie agent CIA-Mossad (Silviu Brucan), fie agent al serviciilior maghiare (Victor A. Stănculescu), fie agent de influență sovietic (Ion Iliescu).”

Diavol al profitorilor, părăsește trupul lui Dănuț, nu mai vorbi prin gura sa, pleacă, pleacă!

 

(1193 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Pentru asta iubesc ”Catavencii”. Pentru diagnosticele 99 % corecte.

  2. Ei, ce bine…am aflat cine este de fapt mentorul realitatea tv ! Bogdănel ( Dragoș) aducea tot mai mult cu răposatul vadim…Ce bine cozmine că ai luat întâi o pauză…cine știe !? se amestecau vorbele de bine cu borâtura…

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.