Home / Șut şi ţară / Europo, să ne ierți, că jucăm așa prudenți!

Europo, să ne ierți, că jucăm așa prudenți!

Zoom

Deci avem așa: Franța-Germania și Portugalia – Țara Galilor. Ca mari geopoliticieni ai fotbalului, apreciem pozitiv faptul că binomul franco-nemțesc ajunse pînă aici, ca să se măcelărească frățește, în semifinala competiției. Așa estimau și casele de pariuri, bravo lor. În meciul celălalt, sincer, ni se cam rupe. N-o să punem botu’ la manipulările mass-media, alea legate de fratricidul Realist Madridist dintre Ronaldo și Bale. Sigur, așa, pe undeva, ne cam enervează echipa Portugaliei. N-a cîștigat nici un meci în 90 de minute, după cum se știe. Viclean, s-a descurcat cu rămășițele unui imperiu defunct de acum un secol – Austria și Ungaria, în grupe, Croația și Polonia, pe urmă. Portugalie, soră a noastră, jucăm și noi ceva fotbal?

Deci, acum strict pe fotbal, ce avem noi aici, vorba aia, la Euro 2016? Se vede că, scuze de neologism, s-a schimbat paradigma. A apus era plicticoasei tiki-taka, e de văzut ce va urma, după ce nemții își adjudecă trofeul continental. Acum reiterăm banalități, specialiștii sperăm să le aprofundeze. Importantă e forța grupului, se confirmă. Practic, a dispărut dragul, consacratul lider autoritar, numărul 10, cum era pe vremea noastră. Pînă și d’alde Ronaldo & Bale, că tot pomeneam de ei, fac munci murdare, defensive, iarăși se știe. Corect! Băi, totuși, am vrea ceva în plus!

Deci, revenind la o veche obsesie de săptămîna trecută, Euro 2016 ni se pare cam ca Europa. Cu o Germanie mai obosită și cu o Franță cam lipsită de creativitate. Se simte, pe continentul nostru, oboseala atîtor jucători angrenați în meciuri grele. Vom trece noi, europenii, și peste aceste mici necazuri. Pînă în 2020, cînd vom găzdui meciuri și-n România, vom rezolva problema cu ce-i lipsește Europei și campionatului ei – imaginație, energie și curaj. Se simte nevoia unui nou început, un restart, cum îi zice acum.

Deci, hahalerelor, v-am pupat! Hai Europenele! Mai comentăm subiectul, după finală.

(316 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.