Home / Şoapte / Extragerea radicalului din binom

Extragerea radicalului din binom

Zoom

Surse bine împlîntate în coteria politico-securistică a momentului, aceleași care ne-au anunțat și respingerea candidaturii lui Sevil Shhaideh, vorbesc despre formarea unui pol insurgent non-instituțional în bătălia contra „sistemului”. Polul e concentrat în jurul declarațiilor Ghiță-Băsescu și militează pentru răsturnarea de pe posturi a procurului-șef al DNA, Laura Codruța Kövesi, și a prim-adjunctului SRI, Florian Coldea. Oameni care au fost sau urmează să fie în raza de acțiune a cuplului Kövesi-Coldea acționează zi de zi, spun sursele, pentru „demascarea abuzurilor și ilegalităților” comise de cuplu. Astfel, e așteptată, foarte repede, o avalanșă de stenograme cu procurori și oameni din servicii care pun la cale arestări și dosare. Descărcarea materialelor va fi exclusiv mediatică, fără participarea vreunei instituții și fără implicarea vreunui factor politic. Va fi, cică, un fel de pregătire de artilerie înaintea atacului final. Atacul final urmînd să fie dat prin instituțiile alese, dar în cadru legal, prin solicitări către parchete sau prin constituirea unor comisii parlamentare de anchetă.

Președintele Iohannis e, zic sursele, la curent cu iminenta desfășurare de probe în public, și ăsta e motivul pentru care încearcă să lege dezvăluirile cu SRI și DNA de un presupus „atac legislativ al Parlamentului”. Aflat în evidentă prăbușire de încredere, lipsit total de putere politică, Iohannis nu mai are drept pîrghii decît anumite părți din instituțiile de forță. Or, dacă exact aceste pîrghii încep să fie demontate, situația lui în ecuația puterii devine foarte complicată. În stenogramele care urmează să iasă – și pe care serviciile se străduiesc din răsputeri să le oprească – e prezentat un fel de masacru al drepturilor și libertăților cetățenești. Procurori și ofițeri ai serviciilor, spun sursele noastre, confecționează cazuri, duc la îndeplinire răzbunări, pun la cale arestări, hărțuiri, persecuții și execuții. Materialul e atît de revoltător, încît pe baza lui se poate cere orice măsură împotriva „sistemului”. Te pui cu sursele?

(6045 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.