Home / Minireportaj / Fără lauri

Fără lauri

Zoom

Merg cu buchetul de flori către restaurant. M-am decis cu greu să-l cumpăr. Dădusem mult pe cadou și n-aș mai fi cheltuit și pe buchet, știți ce zic… Nu c-aș fi vreun zgârcit, dar, ce să vezi, sunt. Plus că la sindrofiile astea te ia cam la grămadă și nu mai știi care cum a dat.

În fine, apucasem să-l iau deja – mortul de la groapă nu se mai întoarce. Costase mult, că, na, l-am luat de la botu’ calului, la preț de centru, la preț de sâmbătă seară. Luxul se plătește. Băi, și mă enervasem cam tare pe mine. Că iar fusesem moale. Carevasăzică n-aveam nici în clin, nici în mânecă cu sărbătorita, o văzusem de două ori în viață și, cu toate astea, conștiința mă mânase să dau o căruță de bani pe buchet – că v-am zis, pusesem bine umărul la cașcaval.

De ce fac asta? Pentru că galanterie medievală, nu? – cum îi place unei amice să zică. Pentru că ochii lumii, nu? Ca să nu intru cu mâna goală să-i zic la mulți ani cu mâna-n buzunar, nu? Perfect. Ai principii, ți-am luat banii. Și într-o săptămână ne vedem la ghenă. Da’ ești din gașcă, frate! Mai chemați-l p-ăsta.

Pe scurt, în cazul de față, treaba cu florile e doar pentru impresie artistică. În nici un caz dintr-un simțământ ingenuu. Ci doar ca să nu par meschin. Ce meschin sună! Dar, na, acum ce poți să ceri de la un zgârciob?

În fine, intru în ospătărie, merg elegantisim cu buchetul ad labam, ca un domn – ce evident nu sunt – și, când să dau de fată să-i înmânez florile și să vază ce minunată formă de viață îs, mă întâmpină bărbac-su. Cu un braț plin de flori. Nici nu mă vede la față, da’ cică adună el florile să le arunce-n mașină. Să nu ne lovim de ele p-acolo.

(55 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.