Home / Lifestyle / Femeile vin de pe Venus, bărbații de la băut, dar toți merg în The Bankers

Femeile vin de pe Venus, bărbații de la băut, dar toți merg în The Bankers

Zoom

Probabil că s-au făcut multe glume săptămâna trecută pe seama bărbaților care au spus acasă că merg într-un bar din Centrul Vechi ca să citească. Sau, mă rog, să cumpere cărți. Cert e că cine a mers în The Bankers pe la ora 7 a putut asista la o vânzare de cărți cum mai rar întâlnești de când s-a inventat internetul. Atunci când brutarii scot pâinea din cuptor și vor să spună că e foarte vandabilă, ei folosesc ca termen de comparație felul în care s-a vândut în seara aia cartea colegilor noștri, Simona Tache și Mihai Radu.

”Femeile vin de pe Venus, bărbații de la băut” adună texte publicate la rubrica Bătăi în dialog (vezi pagina 16), de-a lungul a peste doi ani de zile, interval în care cititorii au avut timp să-și dea seama pe ce dau banii atunci când cumpără cartea. Din câte mi-am dat seama, lansarea din The Bankers, stropită din plin cu Chardonnay Domeniile Sâmburești și cu apă Aqua Carpaica, de la Valvis Holding, s-a desfășurat pe terenul nostru, al bărbaților. La o dată care n-a fost încă stabilită urmează probabil și o lansare pe Venus.

Publicul amator de glume pe tema diferențelor de perspectivă dintre sexe a umplut până la refuz cocheta incintă a barului The Bankers, unde i-a putut vedea pe cei doi autori făcând ce știu ei mai bine: dând cu pixul. Urcați pe o scenă, în spatele unui mic purpitru, Simona și Mihai au scris dedicații și autografe de nu cred că or să mai uite niciodată cum îi cheamă. (În caz că se punea vreodată problema asta).

Pe la apogeul ei, lansarea a adunat atât de mulți oameni că abia aveai loc să te miști prin local, ca să-ți umpli la bar paharul cu vin. Abia după ce s-au terminat scurtele discursuri ale autorilor și lumea a început să plece a devenit barul mai accesibil și drumul spre casă tot mai puțin tentat, din cauza vinului alb din care mai voiai mereu încă un pahar.

(6016 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.