Home / Media / Firea și namilele. O poveste cu mușchi și sfinți

Firea și namilele. O poveste cu mușchi și sfinți

Zoom

Antena 3, B1 TV, RTV și Digi24 au transmis bilanțul Gabrielei Firea la un an de primărie. În timp ce ea și primarii de sector își fluturau iile răsculându-le românilor mândria, vreo cinci bodyguarzi își uniseră cefele groase ca să evacueze din sală jurnaliștii de la Recorder. Jurnaliștii de la Recorder sunt cei care, acum câteva săptămâni, au filmat familia Pandele la Catedrala din Voluntari dând Brâu de-al Maicii Domnului la populație. Deasupra unei tornade de cărnuri evlavioase luptându-se pline de ură să ajungă la Brâul adorat, plutea mecla angelică a doamnei Firea încadrată de batic. Alături, consortul: cu fața încadrată de grăsime și suficiență. Amândoi priveau cu mulțumire la enoriașii-alegători hrăniți spiritual la botul calului, la Catedrala din Voluntari.

Revenim la bodyguarzii doamnei Firea de la bilanț. Munți de prostie care îi împingeau afară din sală pe jurnaliștii de la Recorder, șoptindu-le să nu facă scandal, pe acel ton împuțit care spune ceva de genul: “Nu te zbate, nu te isteriza, pentru că nu vei face altceva decât să-ți agravezi situația. Stai liniștit și poate scapi doar cu câteva șuturi în cur”.

E de neimaginat cum astfel de rahaturi mai există, cum politicieni altfel plini de evlavie și pătrunși de cele sfinte până în ficați dau ordine unor gorile să țină la distanță jurnaliștii de un eveniment public în care primarul explica cetățenilor realizările unui an de administrație.

Dacă cele patru televiziuni au transmis în direct mizeria de bilanț – și bine au făcut –, nici una dintre ele, în schimb, nu a dat ceva despre bruscarea jurnaliștilor. Namilele care “își făceau datoria” au fost mângâiate pe cefe de Firea și totul e revenit la normal. Da, a intervenit Firea pentru ca jurnaliștii de la Recorder să intre în sală. Ce bună sunteți, doamnă, ce musculatură sufletească frumoasă v-ați făcut la Catedrala din Voluntari!

Pentru că, nu-i așa, libertatea de exprimare e sfântă pentru Firea, aproape la fel de sfântă ca moaștele Sf. Varanie, făcătorul de pârțuri. Îmi și imaginez cum ar fi vorbit Firea dacă era abordată pe tema asta, cum și-ar fi îndulcit graiul, cum ar fi povestit despre miile de ani în care a fost și ea jurnalist, cum ar fi garantat, cu bibelourile din sufragerie, libertatea presei.

E deja un spectacol penibil pe care îl credeai dispărut. Aceeași prostie, aceeași chestie jenantă cu jurnaliștii cărora nu li se permite accesul acolo unde altor jurnaliști li se permite, și tot așa. În provincie e mai nasol, acolo primari grohăitori sar direct să dea în cap.

(1183 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. La ce i-a servit Elenei Udrea ca facea partie la jurnalisti? Cred ca va zbateti degeaba, stie absolut toata lumea cine-i Gabriela Vranceanu Firea Pandele si cu toate astea o voteaza asa cum votezi un destin inexorabil.

  2. Sorry, in provincie NU e mai nasol ca in Bucuresti; nicaieri.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.