Home / Fişele lui Băsescu / Fişele lui Băsescu despre generaţia Smart & Right

Fişele lui Băsescu despre generaţia Smart & Right

Zoom

Traian Băsescu, aşa cum a mărturisit-o de nenumărate ori, iubeşte şcoala. Mai ales cea de vară, subţire, ţinută în frapieră printre cuburi de gheaţă, la îndemînă. La ultima şcoală de vară, însă, preşedintele a avut parte de o surpriză neplăcută: lăsase în partid nişte oameni sănătoşi, portocalii în obrăjori, şi a dat, la Eforie, peste nişte arătări verzui care vorbeau un soi de engleză, pe înţelesul alegătorilor de la sate. Ca să nu uite în mîinile cui se află PDL, şi-a notat cîte ceva despre fiecare pe un şerveţel, ca să-i şantajeze cînd nu vor mai fi atît de young. Că smarţi şi raiţi n-au fost, nu sînt şi nici nu vor mai apuca să fie.

Sebastian Lăzăroiu – Pe ăsta chiar îmi pare rău că l-am pierdut de consilier. Sub figura lui blajină de sociolog incompetent şi frustrat sexual se ascunde un chelner, pe gustul meu, de o rară obrăznicie.

Sever Voinescu – Severe, iartă-mă, ţi-am spus odată că ai putea fi cîndva preşedinte. Scuză-mă, eram beat, sună-l tu şi pe Cristi Preda în aceeaşi problemă.

Cristian Preda – Vezi că o să te sune Sever Voinescu. Să nu crezi nimic din ce-ţi zice. Eu îmi ţin întotdeauna promisiunile! Transmite-i asta şi lui Sever.

Elena Udrea – Cînd le-am spus tinerilor PDL-işti să-şi caute o Margaret Thatcher, la Elena m-am gîndit. Ea ar putea să fie Doamna de Fier a partidului. De altfel, parcă mi-a zis Maior, la un moment dat, că în tinereţe i se spunea Nuţi Nuştiucum-de-Fier.

Roberta Anastase – Ce ja­vră… Ce nenorocită… Ce nesimţită… Ce curvă de om trebuie să fii ca să numeri voturile în halul ăla în faţa camerelor de luat vederi. Ei, de oameni din ăştia avem nevoie dacă vrem să rămînem la putere.

    Traian Ungureanu – Merită toată recunoştinţa mea. A lucrat în ilegalitate, la Cotidianul, trei ani, pe banii lui Vântu. Ce tărie de caracter trebuie să ai ca să iei lunar tot purcoiul ăla de bani şi să fii obligat, ca să nu te deconspiri, să-l cheltuişti pe tot.

Raluca Turcan – Îi rămîn îndatorat toată viaţa. Stolo n-ar fi anunţat niciodată că se retrage, în favoarea mea, dacă nu primea chiar în clipa aia SMS-ul ăla cu „Sînt însărcinată“. Pot să spun că, pe lîngă asta, ameninţările mele cu dosarul de Securitate aproape că n-au contat.

Valeriu Turcan – A început să mă enerveze lingăul ăsta. Îi ia lu’ nevastă-sa numai Hermès şi Prada. Păi, cum să ai tu, mă, pulică, dintr-un salariu de bugetar, bani să-i cumperi genţi ca ale Elenei Udrea?

Toader Paleologu – E un măscărici de familie bună. Sigur ar fi un excelent turnător. Dar dacă m-ar supăra, într-o zi, nu cred c-ar rezista la puşcărie mai bine ca tac-su.

Emil Boc – Chiar m-am ataşat de el. După ce-o să moară o să-mi iau un bichon.

Daniel Funeriu – Băiat capabil. Cu bacalaureatul lui mi-a asigurat procentul de tinichigii şi ospătari pe zece ani. Ce inspirat am fost să nu-l las să plece, acum trei ani, în Spania la căpşuni.

Elena Băsescu – Am dat-o ca prostul la şcoală, cînd puteam s-o dau din prima la Parlamentul European. 

Monica Iacob-Ridzi – Cît de incompetentă trebuie să fii ca să te prindă că furi nişte ziarişti sportivi? Or să treacă mulţi ani, poate chiar doi, pînă cînd o să-i mai dau un minister pe mînă. Şi asta, vă promit eu, o să fie pentru penultima oară.

Traian Băsescu – Un tînăr preşedinte de-o rară modestie.

(6016 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. SUBLIM

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.