Home / Fişele lui Băsescu / Fişele lui Băsescu despre justiţie

Fişele lui Băsescu despre justiţie

Zoom

Sîntem o naţie de surzi, chiori, şchiopi. O demonstrează atît numărul mare de ajutoare pe care le primim de la stat, dar mai ales modul greşit în care reţinem anumite spuse ale preşedintelui nostru. De ani de zile ne zbatem şi facem glume pe marginea celebrei sintagme „preşedinte jucător“, cînd, de fapt, domnul Băsescu spusese că el va fi, aşa cum este şi normal, „preşedinte judecător“. De aia se şi pricepe la justiţie aşa de bine şi, în plus, ştia şi dînsul că asta îşi doreşte poporul de nu l-a votat pe Geoană: un preşedinte care judecă.

Justiţia e oarbă – Şi eu era să orbesc de cîteva ori de la metilic, dar asta nu înseamnă că nu sînt un om drept.

Judecătorii – Întotdeauna cînd sentinţele lor implică plăţi din partea statului, trebuie să indice şi sursa din care să se facă plata. Aşa cum şi eu, cînd judec o notă, la care ospătarul se poate face vinovat de furt, indic sursa de unde se plăteşte: de la Protocol sau de la cine mă tîrăşte pînă la volan. Lăzăroiu ştie mai bine. 

Crimă şi pedeapsă – Mi-a plăcut cum a rezolvat studentul ăla curajos problema pensionarelor. Harşt, harşt, două topoare, şi şi-a consolidat omul bugetul. Azi, Uniunea Europeană nu-ţi mai permite aşa ceva.

Procesul lui Kafka – Vorbisem cu Patapievici să-i dea NUP, deci nu mă aşteptam să se ajungă la proces. Să mai zică cineva că intelectualii lui Băsescu sînt slugarnici. Ete Franz, nu-s!

Separarea puterilor în stat – Adevărul e că nu e bine să le amesteci. Dacă ai început să o arzi pe executiv, pe executiv o ţii pînă dimineaţa. Nu zic, ţi se mai face poftă să intri puţin şi-n legislativ, să mai bagi nasul şi prin justiţie, dar a doua zi să ştii că te doare capul. Mi se face şi silă cînd mă gîndesc.

Descindere cu mascaţi – Staţi liniştiţi! Şi la mine vin în fiecare seară, dar eu nu mă supăr. Ba pe unul dintre ei, pe Mascat Otonel, îl rog deseori să mai rămînă.

Dosare – Mă fac să mă simt foarte puternic, cum zicea Stalin: „Cîte dosare are papa…“.

Constituţia – Pe mine constituţia m-a ajutat foarte mult. Poftim, am 60 de ani şi nici un transplant.

      

 

Cazul „Flota“ – Prin 2002-2003, cînd mă alergau procurorii, toţi credeau că mi s-au înecat corăbile. Aiurea, le-am vîndut.

Arest preventiv – Detest a­ceas­tă măsură abuzivă. Doresc să fiu judecat în stare de ebrietate.

Avocatul poporului – Am zis întotdeauna că poporul fură. Dacă era un popor cinstit, ce nevoie avea să-şi pună avocat?

Parchet – Nu ştiam că un parchet de calitate necesită atîtea fonduri. Cînd mi-a arătat Ioana factura de la apartamentul din Băneasa i-am zis să pună marmură.

Lauda Codruţa Kövesi – Îmi place, e baschetbalistă. La cîţi bandiţi mişună în opoziţie, nu­mai o sportivă putea să mi-i alerge. 

Legea junglei – Ştiu că e o carte, nu mă prindeţi la faza asta, că eu am văzut doar filmul. E cu copilul ăla crescut de panteră şi de ursul Baghera. Îl cheamă Molgy Dick, Balena Albă.

Legea gravitaţiei – Lupt cu ea încă din adolescenţă şi aproape în fiecare dimineaţă cad sub incidenţa ei.

Achitare – Momentul cel mai neplăcut al unei mese reuşite. 

Pedeapsa capitală – Am testat-o mai întîi pe animale, cînd eram primar la Bucureşti. Nu-mi permiteam să risc să dau greş cu pensionarii.

Train Băsescu – Un justiţiar de o rară modestie.

(6016 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. T.B., un justitiat de o rasa modestie.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.