Home / Raport despre starea ficţiunii / Formularul 600, doar o campanie de imagine pentru filmul horror cu același nume

Formularul 600, doar o campanie de imagine pentru filmul horror cu același nume

Zoom

Mii de români au acum toate motivele să răsufle ușurați, după ce regizorul Cristian Mungiu a anunțat că noul Cod Fiscal e de fapt o amplă campanie de marketing pentru filmul Formularul 600, prima sa incursiune pe terenul genului horror. Filmul spune povestea unui jurnalist din Balta Albă care, aflând că trebuie să depună formularul 600, își dă seama cu groază că nu le-a depus nici pe primele 599. Și, de parcă asta n-ar fi de ajuns, casa lui mai e și bântuită de o fantomă care se tânguie în fiecare noapte că i-a pus ANAF-ul poprire pe cont.

Nimeni nu se aștepta însă ca o banală campanie de marketing să pună pe drumuri atâția oameni și să provoace cozi interminabile la sediile ANAF.

”Îmi pare bine că lumea a reacționat”, spune Cristian Mungiu într-un interviu. ”Asta e cel mai important, ca oamenii să nu rămână indiferenți, să interacționeze cu povestea pe care le-o spui. Eu vreau ca spectatorii să aibă trăiri intense la filmele mele, să creadă că ce se-ntâmplă pe ecran e adevărat. Dacă filmul o să-i miște la fel de tare ca știrea că trebuie să completeze acest formular și să plătească în avans contribuțiile la pensii și sănătate, atunci el și-a atins scopul. La finalul filmului, nici un român nu trebuie să se mai simtă în siguranță. Trăim toți cu poprirea deasupra capului. Doar norocul ne-a ferit până acum să nu ne trezim cu conturile blocate.”

(1477 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Etichete: ,