Home / Șut şi ţară / Fotbal, asta vrea poporul: Craiova și Viitorul

Fotbal, asta vrea poporul: Craiova și Viitorul

Zoom

Deci se poate. Yes, we can – cum s-ar zice, în româna contemporană. Meciul CSU Craiova – Viitorul a fost foarte bunicel, la standarde europene. S-a dezechilibrat, desigur, la faza din minutul 59, soldată cu un unșpe metri și eliminare. A fost henț în careu, probabil că nu se impunea și al doilea cartonaș galben. Da’ numai cîțiva, maniaci sau rîcîitori de profesie, au tot insistat pe această fază controversată. Alții, mai mulți, restul, s-au bucurat de fotbal. A fost o partidă reușită, și nu neapărat pen’ că cîștigară oltenii noștri.

Inclusiv domnul Gică Hagi a subliniat chestiile cu adevărat importante, atunci cînd l-au chemat, după meci, să țină Discursul Regelui. A punctat monarhul două aspecte pozitive: calitatea meciului pînă-n minutul 60 (deh, îl înțelegem și pe dînsul…) și atmosfera grozavă din tribune. Și-a reprimat oedipian o lacrimă, după ce copilul său Mitriță l-a executat impecabil din acel 11 m controversat. Și n-a mai pomenit nimic despre bandiții de arbitri, așa cum se poartă, cum e moda, nu fără motiv. Omu’ ăsta, Gică Hagi, chiar le are cu fotbalul. Atunci cînd se joacă (doar) fotbal, galacticul și extraterestrul Gică știe să-și recunoască modesta condiție umană. Bravo, băi, Gică!

Craiova-Viitorul a fost un meci bun. N-a fost deloc de pus în ramă, nici chiar așa… A ieșit bine pen’ că ambele echipe, chit că s-au mai îmbrîncit, au jucat.

„Avem un proiect!” – așa decretă Regele, atunci cînd, din nimic, a construit o Academie și, ulterior, o echipă care, ciudat, a mai și cîștigat titlul de campioană. La fel, și la Craiova, pare-se, ar fi un proiect. Rămăserăm sceptici, cum îi șade bine olteanului. Asta, pînă mai ieri-alaltăieri, cînd îi văzurăm pe oameni la treabă. Hagi, deși au luat-o în Bănie, construiește mereu Viitorul, în timp ce Craiova, vericule, și-a fixat ca reper Maxima. Niște acronime (vezi DEX) ca CFR sau FCSB n-au decît să-și dispute stupidul titlu de campioană. Fotbalul adevărat e în altă parte.

Pe o arenă superbă cu un gazon de tot căcatul, Craiova și Viitorul și-au dezbătut frumos, fără ură, proiectele. Hai România, dacă îi mai putem spune așa!

(312 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.