Home / Raport despre starea ficţiunii / Fuga e ilegală, dar e sănătoasă

Fuga e ilegală, dar e sănătoasă

Zoom

Jurnalul lui Sebastian Ghiță (fugar internațional)

2 ianuarie 2017

Dragă jurnalule, adevărul e că mi-am planificat fuga în cele mai mici detalii. Ca să nu existe suspiciuni, cu trei zile înainte să dispar am început să bag burtiere pe RTV cu “Nu vă impacientați, Sebastian Ghiță n-are de gînd să dispară”, “Sebi nu fuge!”, “Orice ar fi, Ghiță nu fuge pe portiță”. Doar așa am reușit să le slăbesc vigilența și am putut să dispar nestingherit. Ce proști sînt românii! În cîteva săptămîni pregătesc a doua etapă a planului meu. Le zic ălora să bage burtiere cu “Ghiță? Care Ghiță? Nu știm nici un Ghiță”.

3 ianuarie 2017

Multă lume se întreabă dacă am dispărut pentru că mă ascund de lege, mi-e frică de noile taxe care li se vor aplica IT-iștilor sau mă tem de foștii mei parteneri de afaceri pe care i-am țepuit. Adevărul e că mă ascund de Bogdan Diaconu. Frate, cît de insistent e! Nu mai reușesc să scap de el. După ce-am ieșit cu el atunci la băut mă sună noaptea să vedem filmul Vlad Țepeș, îmi dă SMS-uri patriotice, îmi dă link-uri cu filmulețe de pe YouTube. Lasă-mă, omule, să respir! Ai luat sub 3% la alegeri, ce mai vrei de la mine?

7 ianuarie 2017

M-am gîndit o vreme dacă să mă deghizez punîndu-mi o mustață falsă. Dup-aia mi-am dat seama că poate mă confundă lumea, naibii, cu Dragnea și dau de alte belele.

Jurnalul lui Edward Snowden (IT-ist fugar)

2 ianuarie

Dragă jurnalule, la mulți ani, că nu ne-am văzut anul ăsta. Dar pentru ca tu să faci cât mai mulți ani, eu trebuie să fiu cât mai succint și să scriu cât mai mic și mai înghesuit în tine, ca să mai fii aici și la anul, și peste doi ani. E greu să fii IT-ist fugar, mai ales când nu ai o televiziune. Ce mă salvează sunt contractele cu statul. Mai întâi cu statul american, iar acum cu statul rus.

3 ianuarie

Sincer, mă consider un norocos că m-am născut în America. Într-o țară ca România n-aș fi avut nici o șansă. Acolo nu impresiona pe nimeni dezvăluirea mea cum că statul îi urmărește permanent pe cetățeni, încălcând dreptul la viață privată.

7 ianuarie

Aici, în Rusia, unde sunt acum, toată lumea sărbătorește Crăciunul. Le-aș zice că a fost deja, pe 25 decembrie, dar mi-e teamă de cum ar putea să reacționeze, mai ales că-s toți beți. Oare ce i-a apucat? Atât de departe să fi mers propaganda rusă, până în punctul în care o întreagă țară a fost manipulată că pe 7 ianuarie e Crăciunul? Ce urmează? Să scrie și cu un alt alfabet decât cel pe care-l folosesc oamenii normali din Occident?

(6020 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Sinteti cei mai tari, chiar daca sinteti singurii (e usor sa te timpesti cind esti singur, putina concurenta din cind in cind v-ar fi ajutat sa fiti chiar si mai tari). Textul asta m-a facut sa va cumpar revista din nou (dupa o intrerupere de citeva luni).

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.