Home / Gadgeta de perete / Găseşte dragostea virtuală în 2! În link-ul cu “02efpk.html”

Găseşte dragostea virtuală în 2! În link-ul cu “02efpk.html”

Zoom

Aţi primit recent nişte mail-uri de la cunoscuţi cu “No subject” + un kil de alţi adrisanţi + mesajul e doar un link dubios terminat musai în “02efpk.html”? Bucuraţi-vă, sînteţi iubit şi toată lumea se gîndeşte la dumneavoastră.

Aşa, acum că epuizat tot stocul romantic de săptămîna asta, să trecem la chestii clare. Căscaţi ochii cît şaorma cu de toate şi nu accesaţi link-ul, chiar dacă vă mănîncă rău de tot şi singura metodă de scarpinat implică un click sănătos. Kaspersky, F-secure şi alţi cîţiva (din ce în ce mai mulţi, sper eu) urlă imediat: “Phishing URL! Nu pupi tu aşa ceva, poa’ să vină toţi hackerii din lume şi să urle în fata blocului Taaanti Antivirus, îl lăsaţi pe Georgel să se joace afară cu copiii? Vă rugăăăm!

Şi lămurirea de final: mail-urile astea mizerabile au fost trimise de un pui de troian, specialist să reţină toate numele din Contact List şi să lucreze în consecinţă. Aşa că recomandaţi expeditorilor cîte un scan. Preferabil cu napalm. 

 

(975 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Eu le recomand expeditorilor puțină minte, să nu mai dea click pe toate căcaturile primite pe mail.

  2. Amin

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.