Home / Raport despre starea ficţiunii / Gest de mare modestie: Liviu Pop continuă să studieze alfabetul, deși e ditamai ministrul

Gest de mare modestie: Liviu Pop continuă să studieze alfabetul, deși e ditamai ministrul

Zoom

Liviu Pop și-a uimit toți colegii din Guvern, după ce le-a mărturisit că se ține în continuare de învățarea alfabetului, deși acum e ministru și s-ar putea dispensa foarte ușor de munca pe care o practică de obicei elevii de clasa I. Modestia lui e deja proverbială printre membrii executivului. În fiecare zi, Pop scoate pe biroul de la Palatul Victoria un caiet nou de citire și încearcă să-l umple cu litere, în speranța că la un moment dat va ști să le facă pe toate. Uneori, mâna lui tremurândă face bucla de pe ”r” mic de mână chiar în timpul ședinței de Guvern, în timp ce alți miniștri discută despre impozite și pensii. Dacă-i iese, un zâmbet sincer se așterne pe fața lui de adult încet. Dacă nu, Liviu Pop o ia de la capăt sau îl roagă pe Daea să-i arate cum se face litera în cauză. Invariabil, Daea desenează o oaie, deoarece pentru el alfabetul e un lung șir de oi stilizate, care fie stau jos, fie aleargă, fie se ridică pe două picioare, ca un cal nărăvaș.

”Să știți că studiul nu se oprește odată cu ieșirea de pe porțile școlii”, a ținut Pop să ne explice. ”Omul trebuie să învețe toată viața, iar asta fac și eu: educație permanentă. Mi-aș dori foarte mult ca în momentul pensionării să ajung la litera «v». E bine că de atunci încolo pot să zic despre literele care urmează că am început să le uit, nu că nu le-am știut niciodată.”

La ora transmiterii acestei știri, Pop ne-a sunat la redacție și ne-a anunțat că tocmai i-a pus cum trebuie codița lui ”l”. Ce codiță? Ce alfabet învață omul ăsta?

 

(1474 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Magnetul atrage feroase
    Politica attrage lemnoase

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.