Home / Scriitori / Gurul a făcut un pas către integrarea lui în absolut

Gurul a făcut un pas către integrarea lui în absolut

Zoom

Eliberat condiționat din pîrnaie, fiindcă a avut o comportare exemplară, gurul Bivolaru a tăiat-o din România. La timp ca să nu fie trimis în Finlanda, unde e acuzat de trafic de persoane și de amor fizic cu minori. Cînd a ieșit de la mititica, Grig a declarat spăsit că va scrie cărți și că nu va mai sta de vorbă cu persoane care n-au împlinit 18 ani, ca să nu se mai trezească în vreo încurcătură, ceva. Totuși, la întrebarea dacă a fost vinovat pentru condamnarea din România, Bivolaru a zis un nu hotărît.

Două lucruri m-au mirat cînd l-am văzut la televizor pe Bivolaru ieșind din pușcărie. Primul, că nu l-au așteptat discipolii să-l firitisească. Al doilea, că deși a fost eliberat condiționat și că trebuia să se prezinte periodic la Poliție, nu i s-a interzis să părăsească țara. Mai ales că avea antecedente. Să fi uitat judecătorii din Bistrița că Bivolaru a fugit din România după ce a fost condamnat la șase ani de închisoare? De procurori nu mai zic!

În 2005, în Suedia, Grig a primit azil politic, dar, din motive numai de el știute, în loc să stea acolo, a preferat aerul Franței. Anul trecut, gurul a fost dibuit la Paris, de unde a fost extrădat, ca să-și ispășească pedeapsa din România. Pentru cine nu-și mai aduce aminte, Bivolaru a încercat atunci tot soiul de manevre ca să nu fie adus în țară. Iar cînd s-a văzut în patrie, după gratii, avocații lui s-au străduit să-l scoată din pîrnaie, semn că gurul nu se împăcase cu pedeapsa. Era dreptul lui, dar după toate aceste întîmplări n-ar fi trebuit ca judecătorii să-i interzică să părăsească România cît timp se află sub probațiune?! Nu de alta, dar ca să-l scape de tentație pe yoghin.

Cu ce s-a ales Bivolaru de pe urma acestei îngăduințe, în afară de faptul că a șters-o din țară într-o direcție necunoscută? A fost dat în urmărire generală prin Europol la cererea finlandezilor, care vor să-l judece și ei la Helsinki. În România îl așteaptă o nouă condamnare. Asta se va adăuga celor șase ani de care tocmai scăpase pentru bună purtare. Singura lui consolare ar putea fi că a ajuns cap de listă printre cei mai căutați oameni de către Europol, ceea ce – poți să știi? – ar fi un prim pas către integrarea lui personală în absolut.

(1364 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.