Home / Raport despre starea ficţiunii / Guvernul anunță naționalizarea pilonilor I, II și III de viță-de-vie

Guvernul anunță naționalizarea pilonilor I, II și III de viță-de-vie

Zoom

Panică de nedescris astăzi la bufetele gărilor din întreaga țară după ce noul guvern al României, condus de experimentatul Mihai Tudose, a anunțat că va naționaliza toate piloanele de care se poate ține, mai precis piloanele I, II și III de viță-de-vie, pilonul de pruni din fundul grădinii, pilonul de corcoduși de la drum, pilonul de vișini de la lîngă magazie și pilonul de spirt “Mona” de sub chiuvetă. Potrivit primelor informații, măsura vine pe fondul unei analize guvernamentale care a relevat faptul că pilonii privați nu dau un randament la fel de bun, pentru stat, ca pilonii naționalizați.

“Vreau să asigur populația că nu există nici un motiv de îngrijorare”, a declarat Mihai Tudose. “Vița-de-vie este în siguranță. Mai mult, toate lichiditățile acumulate pînă acum prin intermediul pilonilor I, II și III vor fi transferate în condiții de transparență maximă către noi.”

Alte proiecte naționale de anvergură anunțate de noul guvern includ construirea unei magistrale de minimum 3.500 de kilometri de conductă, între București și principalele centre de vinificație din țară, o linie gratuită de sprijin pentru românii care pun apă în vin și organizarea festivalului național “Nicolae Văcăroiu”.

 

(473 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Si eu beau, dar nu conduc nici macar masina, dapoi tara!

  2. Acuma’ zau, nu e de ris. Imi titie curu’ de cind unii (Metropolitan le zice -dar eu nu m-am bagat prin 2008 la astia ci la unii Aviva , ca prostul ca fiind peste 35 de ani era optional da’ te pui cu scoala de la Chicago?) mi-au dat o situatia contului . Dupa 8 ani (sau 9?) randamentul e de rahat. Tot astept sa-mi trimita si comisioanele retinute. Cam de o luna. Dar nu asta e problema. Din 2016 (nu mai tin minte daca era golanasul de Ponta sau puhoiul tehnocrat) se retine din contributia mea jumatate (5,1% la brut). Asta inseamna ca pensia de stat va fi jumatate (principiul contributivitatii. Calculind, la iesirea la pensie, presupunind ca voi mai trai 10 ani, voi avea pensia de stat apropiata de cea minim garantata la care se adauga pilonul – cam 150 iepuroi pe luna. De ce plm ne intoarcem la vremurile dinaintea lui Bismark?

  3. Se tine de pilonii !!Sau de pilonii de pe marginea santului.Asta bea si apa de la cusca cainelui.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Etichete: