Home / Români, treceţi furtul! / Guvernul Dăncilă vrea să afle care-i treaba cu e-guvernarea

Guvernul Dăncilă vrea să afle care-i treaba cu e-guvernarea

Zoom

După ce sfîrşitul secolului trecut a bătut, fără succes, la uşa primelor două guverne Dragnea, iată că cineva din cabinetul doamnei Dăncilă a decis să răspundă. Căci, se ştie, a treia e cu noroc şi, dacă tot există un purcoi de bani europeni pentru chestia asta, poate află şi fetele lui Daddy cum stă treaba cu Internetul, cu coada de maimuță sau cu e-mail-ul. Vorba aia, nu-şi permite PSD un guvern de teflon, dar măcar unul emailat să fie, care să reziste mai multe de cîteva luni fără să ruginească.

Aşa se face că Ministerul Comunicațiilor şi Societății Informaționale, condus de Petre Bogdan Cojocaru, a decis să folosească banii din Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) şi să implementeze proiectul „Stabilirea cadrului de dezvoltare a instrumentelor de e-guvernare”. Ce înseamnă asta? Păi, normal, servicii de consultanță, studii, analize, evaluări, formare profesională. Şi, bineînțeles, deplasări, seminarii, mese rotunde, cazări şi alte chestii din astea din care înveți, la munte sau la mare, cum trebuie să funcționeze lucrurile în online.

Pentru toată tărăşenia asta au fost puşi la bătaie 10.704.653 de lei, ba chiar a fost organizată şi o licitație săptămîna trecută. Cum, dintre cele șase firme doritoare să-i consulte doamnei Dăncilă guvernul, a fost lăsată să concureze una singură, aceasta a şi cîştigat contractul. Ernst & Young SRL nu e la prima aventură contractuală cu statul român, fiind una dintre cele patru mari firme de consultanță la nivel global. La noi, însă, s-au făcut remarcați nu prin rezultatele deosebite ale celor pe care i-au consultat, ci mai mult prin faptul că au fost amendați, în urmă cu un deceniu, după ce o angajată a muncit la un proiect de audit pînă la ultima suflare.

Problema cea mai mare a acestui proiect de e-guvernare e însă alta: să nu afle Petre Daea de el. Căci, dacă află primul fan al Mioriței că băgăm e-uri în guvernare, sincer nu-i văd bine nici pe Dăncilă şi nici chiar pe Dragnea.

(467 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.